GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Pirej proširila terminal za trgovinu automobilima

Luka Pirej proširila terminal za trgovinu automobilima
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 17:12
Autor: SEEbiz
PRIEJ - Grčka luka Pirej otvorila je u srijedu novi terminal za automobile koji bi trebao povećati kapacitete za trgovinu, uz podršku većinskog vlasnika, kineskog logističkog diva Cosca.

Proširenjem Auto terminala za cca 40.000 m2 prema sjevernoj strani luke, ukupna površina Novog terminala se povećava na 110.000 m2, čime se ukupno stvara skladišni prostor za automobile kapaciteta 5.100 automobila, čime se pridonosi daljnjem razvoju Lučka uprava Pirej.

Predsjednik PPA S.A. Yu Zenggang izjavio je: “Danas je napravljen još jedan korak prema ostvarenju holističke vizije COSCO SHIPPING-a za luku Pirej. Proširenje Auto terminala bit će pokretač razvoja šireg područja. Željeli bismo zahvaliti grčkoj vladi na izvrsnoj suradnji i nastavit ćemo surađivati na promicanju luke Pirej kao jedne od najboljih luka u svijetu i daljnjem povećanju našeg pozitivnog otiska u grčkom društvu i gospodarstvu.”

Provedbu ovog velikog projekta pozdravio je ministar pomorstva i otočne politike, Christos Stylianides, koji je predstavljao premijera i grčku vladu i izjavio: „Završetak ove investicije, ukupne vrijednosti 20.000.000 eura i proširenje od 40.000 m2 važno je postignuće jer stvara nove perspektive za luku Pirej. Istovremeno će značajno ojačati konkurentnost i atraktivnost najveće luke u zemlji”.

Stylianides također je istaknuo da je „provedbom ovog ključnog projekta potvrđena strateška predanost vlade razvoju i inovacijama. Istovremeno, učvršćuje se vodstvo naše zemlje u svijetu brodarstva.”

Pirej je danas jedna od najbrže rastućih luka na svijetu. Uz PPA koja dodaje ekonomsku vrijednost zemlji jednaku 1,56% njezinog BDP-a.

Tagovi: Luka Pirej, automobili, Cosco, Pirej
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE