GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Burilović ostaje na čelu HGK

Luka Burilović ostaje na čelu HGK
HGK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2021 / 14:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Luka Burilović će i dalje biti predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK). Odluka je to izborne skupštine koja je u ponedjeljak birala između tri kandidata, uz Burilovića to su još bili poduzetnici Dražen Oreščanin i Marin Lovrović.

Glasovalo je 90 članova skupštine. Burilović je dobio 67 glasova, Oreščanin 21, a Lovrović ima jedan glas.

Podsjetimo, upravni odbor Komore odlučio je prije isteka mandata sadašnjeg predsjednika krenuti u izbore za novog predsjednika HGK.

'Mijenjale su se države, pojedinci, institucija je cijelo vrijeme tu. Kad sam preuzeo HGK želio sam modernu i digitaliziranu instituciju. Želio sam čistu komoru, bez korupcije koja je pratila HGK dok ja nisam došao', rekao je.

Požalio se kako nije očekivao takvu navalu populizma i osobnih napada. 'Nikad mi nije bilo tako teško u životu', ustvrdio je Burilović.

Naglasio je da vjeruje u još snažniju ulogu županijskih komora te da niti jedna institucija nije utjecala na toliko izmjena zakona kao HGK.

'Pokazali smo da možemo donositi teške odluke i primati udarce. Čistog obraza i čistih ruku tražim legitimitet da dovršimo ono što smo počeli', rekao je Burilović.

Foto: Robert Anić, Pixsell

Tagovi: Luka Burilović, Dražen Oreščanin, Marin Lovrović, Hrvatska gospodarska komora,
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE