GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa otkazala 90 posto letova zbog štrajka osoblja

Lufthansa otkazala 90 posto letova zbog štrajka osoblja
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 16:35
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Zbog štrajka osoblja Lufthanse u zračnoj luci ta je kompanija otkazala 90 posto svojih letova, uključujući i današnji let iz ljubljanske zračne luke za München, prenosi njemačka novinska agencija dpa. Završetak štrajka upozorenja očekuje se u srijedu ujutro.

Najveća njemačka zrakoplovna kompanija uspjela je izvesti samo 10 posto od planiranih 1000 letova, rekli su za agenciju dpa. Pogođeno je oko 100.000 putnika.

Štrajk je bio zamjetan uglavnom u zračnim lukama u Frankfurtu i Münchenu, no letovi su otkazani i drugdje, prenosi agencija.

Na štrajk je pozvao sindikat Verdi. Tehničari i ICT stručnjaci započeli su je već u ponedjeljak navečer, a jutros su im se pridružili i ostali djelatnici zračne luke. Uglavnom su nezadovoljni plaćama.

Verdi zahtijeva povećanje plaća od 12,5 posto za više od 20.000 zaposlenika i inflatorni dodatak od 3.000 eura, koje bi tvrtka plaćala u ratama tijekom iduće godine. Prema dpa, Lufthansa je nedavno pristala na povećanje plaće od oko 10 posto i isplaćeni bonus u sljedećih 25 mjeseci. Zaposlenicima bi plaće bile povećane u prosincu ove godine.

Šef Verdijeva pregovaračkog tima Marvin Reschinsky od tvrtke traži bolju ponudu. "U usporedbi s pilotima, predloženo povećanje plaća za osoblje zračne luke značajno je prenisko", sažima dpa.

Osoblje zračne luke stupilo je u štrajk prije dva tjedna. “Po drugi put smo dokazali da znamo štrajkati”, upozorio je Reschinsky u Lufthansi, dodavši da bi bilo pametno što prije doći do rješenja.

Tijekom štrajka početkom mjeseca, avioprijevoznik je bio prisiljen otkazati oko 900 letova.

Sljedeći krug pregovora između Verdija i Lufthanse zakazan je za srijedu.

Tagovi: Lufthansa, štrajk, Verdi
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE