GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu

Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2020 / 09:32
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.

Juranićeva i Carićeva tvrtka DefenseCode bilježi dobre poslovne rezultate u inozemstvu, zbog čega je ove godine bila nominirana i za Zlatnu kunu u kategoriji najuspješnijeg post-startupa, no nominaciju su odbili.

Carić je za rep.hr pojasnio kako smatra da je to stvar morala i časti i nije nikakav poseban čin. Učinili su to jer smatraju kako instituciji poput HGK-a ne treba davati legitimitet, a misli i da bi bilo dvolično da jedan dan kritizira komoru, a drugi se fotografira s njima.

"Odbili smo nominaciju za Zlatnu kunu u kategoriji najboljeg post-startupa za 2019. Odbijanje ne smatram ničim posebnim, to mi je isto kao što neću ukrasti novčanik koji je netko ostavio pored otvorenog prozora svog vozila. To je stvar temeljnih principa, časti i poštenja, nas se ne može kupiti kanapeićima i Freixenetom i nismo od onih koji će se jedan dan buniti protiv Komore, a drugi dan slikati s barba Lukom Banja Lukom i služiti mu kao PR i 'odlučivati' po raznim komisijama i odborima parazitske institucije čiji su prisilni članovi.

Dodao bih da je nagrada za post-startup, za firme kojima je prošlo više od tri godine po osnivanju, totalna glupost, jer se startupi realiziraju 5, 7, 10 i više godina po osnivanju. U tom smislu mi smo i dalje startup i u tome nema ništa loše. Ono što nas razlikuje od brda startupa je to što imamo vrhunski proizvod, pa ne moramo glumiti da ga imamo; profitabilni smo i sposobni se samofinancirati pa ne moramo gutati igrice raznih 'investitora' i gledati ponude od 25k eura za 25% firme kao bogomdane darove hrvatskih poslovnih anđela", napisao je Carić na Facebooku.

Članovi žirija u kategoriji najuspješnijeg post-startupa su Ivana Šoljan, Mia Biberović, Davorin Štetner, Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević. Rep.hr je Cvetojevića upitao za komentar o Carićevom odbijanju nominacije.

"Veseli me što je Carić odbio jer će to potaknuti polemiku", rekao je Cvetojević, kojem je Carić bio jedan od favorita. On misli da kritika i suradnja nisu nespojive jer je svrha članstva u žiriju pokušati odabrati neku tvrtku koja vrijedi i napominje kako je promicanje tvrtki pozitivno.

"Događaju se i loše stvari, ali je stvar kriterija što netko smatra strašnim. Puno tvrtki svake godine prihvati nominaciju i bude izabrano. Zbog njih nisam smatrao da bih trebao odbiti. Nominacije i nagrade u pravilu dobivaju kvalitetne i dobre tvrtke i na svakoj je da procijeni je li joj nagrada plus ili minus", rekao je Cvetojević.

Tagovi: Lucijan Carić, Leon Juranić, Hrvatska gospodarska komora, DefenseCode, Zlatna kuna, Saša Cvetojević
PROČITAJ I OVO
PEVEX ponosni sponzor atletičarke Klare Andrijašević
SPONZORI
PEVEX ponosni sponzor atletičarke Klare Andrijašević
ZAGREB - „Kao svaki mladi sportaš u usponu i ja sam prošla onaj osjećaj kada se zapitate ima li sve ovo smisla, vidi li tko moje treninge po kiši, buri i mraku te hoće li mi se ikada isplatiti sva moja odricanja u želji za što boljim rezultatom.“ , rekla je mlada sportašica.
Forum IZAZOV 2021 početkom aprila u Beogradu
DOGAĐAJI
Forum IZAZOV 2021 početkom aprila u Beogradu
BEOGRAD – Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.
Mastercard nakon Brexita peterostruko poskupio naknade za Britance
NAKNADE
Mastercard nakon Brexita peterostruko poskupio naknade za Britance
LONDON - Mastercard je priopćio da će se kupcima iz Velike Britanije koji kupuju iz EU sada naplaćivati pet puta više nego što je bilo prije Brexita, u takozvanim "naknadama za međurazmjenu" na kreditnim karticama, prema izvještajima.
AstraZeneca u Japanu će proizvesti 90 milijuna doza cjepiva
CJEPIVO
AstraZeneca u Japanu će proizvesti 90 milijuna doza cjepiva
TOKYO - AstraZeneca će u Japanu proizvesti više od 90 milijuna doza cjepiva, izjavio je u četvrtak glasnogovornik vlade u trenutku kada vlada zabrinutost da li će zemlja imati dovoljno doza da započne odgođenu kampanju cijepljenja.
Studija: Pfizerovo cjepivo tek nešto manje učinkovito protiv južnoafričkog soja
CJEPIVO
Studija: Pfizerovo cjepivo tek nešto manje učinkovito protiv južnoafričkog soja
NEW YORK - Pfizer/BioNTechovo cjepivo protiv koronavirusa tek je nešto manje učinkovito protiv tri ključne mutacije novog koronavirusa pronađenog u Južnoj Africi, proizlazi iz laboratorijske studije koju je proveo američki proizvođač lijekova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE