GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LRH: U 2021. značajno smanjen gubitak

LRH: U 2021. značajno smanjen gubitak
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2022 / 12:48
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Liburnia Riviera Hoteli d.d. (LRH) ostvarili su u 2021. ukupne prihode od 249,1 milijuna kuna što je 125 posto više nego 2020. te gubitak prije oporezivanja od 87 milijuna kuna, što je u odnosu na 2020. poboljšanje od 49 posto, podaci su iz nerevidiranog, nekonsolidiranog izviješća LRH-a za prošlu godinu.

U 2020. su ukupni prihodi LRH iznosili 110,9 milijuna kuna, dok je gubitak prije oporezivanja bio 172,1 milijun kuna.

Iz LRH ističu da je unatoč negativnom utjecaju pandemije i izostanku većeg dijela predsezone, lani ostvarena EBITDA, prilagođena za rezerviranja za sudske sporove i otpremnine, od 36,6 milijuna kuna, dok je ona u 2020. bila negativna, minus 23,7 milijuna kuna.

Poboljšanje od 60,3 milijuna kuna posljedica je povećanja operativnih prihoda uslijed snažne potražnje za turističkim kapacitetima, ponajviše tijekom srpnja i kolovoza, značajnog rasta prosječne dnevne cijene te daljnje optimizacije i racionalizacije troškova poslovanja.

U izvješću se navodi da je u LRH tijekom 2021. zabilježen oporavak turističkih i poslovnih aktivnosti u odnosu na 2020., osobito u razdoblju visoke sezone uslijed izrazite potražnje za turističkim smještajem.

Do kraja lipnja 2021. ta je hotelska kuća otvorila većinu svojih kapaciteta u kojima je tijekom 2021. ostvareno 387.040 noćenja, što je 169 posto više nego u 2020.

U portfelj LRH je potkraj 2021.godine pridružen Hotel Laurus iznad Voloskog, obavljena je kupnja preostalog 50-postotnog dijela sada neoperativnog hotela Miramar u Lovranu te kupnja nekretnine u neposrednoj blizini hotela Palace-Bellevue u Opatiji.

Za ta investicijska ulaganja su tijekom 2021. osigurana 62,4 milijuna kuna.

LRH raspolaže s 14 hotela, tri vile, dva apartmanska kompleksa i jednim kamping ljetovalištem u kojima na dan može ugostiti više od 4700 gostiju.

Tagovi: Liburnia riviera Hoteli
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE