GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljanska zračna luka još uvijek sa znatno manjim prometom u odnosu na 2019.

Ljubljanska zračna luka još uvijek sa znatno manjim prometom u odnosu na 2019.
ZRAČNE LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2022 / 07:48
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ljubljanska zračna luka primila je više od pola milijuna putnika u prvih sedam mjeseci ove godine, pokazuju podaci objavljeni na stranicama njemačke kompanije Fraport.

Ljubljanskom zračnom lukom u srpnju je putovalo 124.685 putnika, što je više od 90 posto više nego u ovom mjesecu prošle godine. No, brojke su još uvijek ispod razine prije pandemije, odnosno za gotovo 40 posto u odnosu na srpanj 2019.

Kroz Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u prvih sedam mjeseci putovalo je 508.317 putnika, što je gotovo 300 posto više u odnosu na prošlogodišnje usporedivo razdoblje. Ujedno je taj broj 52 posto ispod razine prije pandemije.

U srpnju je pak količina tereta u ljubljanskoj zračnoj luci blago smanjena, točnije na godišnjoj razini za 0,5 posto na 965 tona. U prvih sedam mjeseci u zračnoj luci pretovareno je 7.276 tona tereta ili 13,7 posto više nego u istom razdoblju lani. U sedam mjeseci obim teretnog prometa također je veći nego u 2019. godini, i to za osam posto.

Fraport je u ovotjednom priopćenju istaknuo da je u srpnju frankfurtska zračna luka, koja je važno europsko čvorište, primila 5,02 milijuna putnika. U odnosu na srpanj prošle godine bilo je 76,5 posto više putnika. Rast je zabilježen u Frankfurtu unatoč jednodnevnom štrajku osoblja zračne luke Lufthansa krajem srpnja, zbog čega je zračna luka primila oko 100.000 putnika manje.

U srpnju je putnički promet u Frankfurtu i dalje bio 27,4 posto manji od onog iz srpnja 2019., au prvih sedam mjeseci bilo je 36,3 posto manje putnika u ovoj usporedbi.

Istodobno je u Frankfurtu također smanjen obujam teretnog prometa, i to za 18,1 posto u srpnju. To je također zbog zatvaranja zračnog prostora zbog rata u Ukrajini i negativnih učinaka zatvaranja usmjerenih na ograničavanje širenja novog koronavirusa u Kini na globalno gospodarstvo.

Tagovi: Aerodrom Ljubljana, Fraport, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
STRATEŠKI
Slovenski prehrambeni lider Panvita Grupa izabrao Mplus kao partnera za strateški rast kroz akvizicije
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
ISTRAGA
FAA otvorio istragu inspekcije Boeinga 787
WASHINGTON - Savezna uprava za zrakoplovstvo priopćila je u ponedjeljak da je otvorila istragu o Boeingu 787 Dreamliner nakon što je proizvođač aviona rekao da su neki zaposlenici počinili "loše ponašanje" tvrdeći da su neki testovi dovršeni.
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Atlantska plovidba: Značajan rast EBITDA i marže u prvom kvartalu
ANALIZA - Atlantska plovidba objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Počevši od prihoda, oni su iznosili 12 milijuna eura, što je rast od 13% na godišnjoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE