GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lenac i 3. maj u velikom poslu

Lenac i 3. maj u velikom poslu
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2023 / 08:38
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Brodogradilište »3. maj« napokon ima značajniji i konkretan posao »u džepu«. Jučer su potpisali ugovor o izgradnji dva pontona sa susjednim brodogradilištem »Viktor Lenac«, koji kreće u financijski značajan projekt obnove velikog Doka 11.

Vrijednost ugovorenog posla za riječko brodogradilište je gotovo 7 milijuna eura, dok je nabavka potrebnog čelika i strojarske opreme za pontone u obvezi »Viktora Lenca«, što vrijednost cijelog ovog poslovnog aranžmana povećava na gotovo 14 milijuna eura.

– Drago mi je što smo ovaj posao uspjeli dogovoriti s našim susjednim, partnerskim brodogradilištem.

Na ovaj način, mi u »Lencu« možemo ostati koncentrirani na našu glavnu djelatnost, remont brodova, dok će posao na obradi velike količine čelika i gradnji pontona odraditi »3. maj« koji je za to opremljeniji od nas, kazala je za Novi list članica Uprave »Lenca« Sandra Uzelac.

Prema procjenama, gradnja i opremanje dva pontona uključivat će obradu gotovo 3.800 tona čelika, a značaj ovog posla je i što se brzo može pristupiti njegovoj realizaciji.

Sam ugovor trebao bi stupiti na snagu čim se dobiju odobrenja ovlaštenog klasifikacijskog društva za potrebnu klasifikacijsku dokumentaciju, čija je izrada u završnoj fazi.

Očekivanja su da bi to moglo uslijediti u idućih mjesec dana, a da je sve u vrlo visokom stupnju pripremljenosti, upućuju i najave da bi prve količine čelika i materijala za dva pontona u »3. maj« trebala stići tijekom lipnja.

Od trenutka isporuke osnovnog materijala vezan je i rok isporuke oba pontona, koji je definiran na 10 mjeseci. Drugim riječima, u proljeće iduće godine »Lenac« bi trebao imati dva nova pontona za svoju »jedanaesticu«.

Ovaj posao značajan je pomak za zapošljavanje trećemajskih kapaciteta, koji su u ovom trenutku svedeni na gradnju jednog broda, za kanadsku Algomu, te na financijski ne toliko značajne, ali opet dobrodošle poslove za treća lica, kao što je kooperantski odnos s tvrtkom Itaqua u kojem »3. maj« odrađuje jedan dio u gradnji trupa za Benetti jahte.

Tagovi: Viktor Lenac, 3. maj, brodogradnja, Sandra Uzelac
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE