GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ksenija Purković nova direktorica klastera tvrtke AstraZeneca

Ksenija Purković nova direktorica klastera tvrtke AstraZeneca
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 10:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ksenija Purković imenovana je novom direktoricom klastera tvrtke AstraZeneca koji pokriva devet zemalja Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Sloveniju, Crnu Goru i zemalja jugozapadnog Balkana.

Trenutno, u klasteru tvrtke AstraZeneca zaposleno je više od 350 stručnjaka od čega skoro 80 u Hrvatskoj.

Ksenija posjeduje bogato iskustvo rada u farmaceutskoj industriji, a tvrtki AstraZeneca se pridružila prije više od 10 godina kao marketing menadžerica za Srbiju i Crnu Goru. Prije toga, Ksenija je iskustvo stjecala na različitim komercijalnim funkcijama u tvrtkama Menarini Group i MSD-u u Srbiji i Bugarskoj.

U tvrtki AstraZeneca Ksenija je zahvaljujući velikoj posvećenosti i stručnosti brzo napredovala do pozicije voditeljice poslovne jedinice za kardio-vaskularne i metaboličke bolesti te onkologiju, da bi vrlo brzo bila imenovana na poziciju direktorice AstraZeneca Srbija. Ksenija je 2020. godine postala dio regionalnog tima Europa-Kanada (EUCAN) u sklopu kojeg je obnašala funkciju komercijalne direktorice i bila zadužena za uspješno predstavljanje nekoliko kardiovaskularnih proizvoda na tržištima EUCAN regije.

„Čast mi je i zadovoljstvo preuzeti ovu poziciju i biti dio priče o izuzetnim ljudima i rastu klastera tvrtke AstraZeneca. Poslujući na devet tržišta Jugoistočne Europe imamo priliku omogućiti pristup našim inovativnim terapijama za više od 30 milijuna ljudi. S takvim raznolikim multinacionalnim timom stručnjaka, koji su predani stavljanju pacijenata na prvo mjesto i pokretanju inovacija, nastavit ćemo podržavati lokalne zdravstvene sustave i društva te ublažiti utjecaj na okoliš. Zajedno s hrvatskim kolegama dodatno ćemo poticati suradnju s ključnim dionicama, stručnjacima, udruženjima pacijenata i partnerima kako bismo osigurali održivu budućnost i bolji pristup terapijama koje mijenjaju život.“, izjavila je Ksenija Purković.

Na ovoj funkciji Ksenija je zamijenila Dejana Lakovskog koji je imenovan komercijalnim voditeljem onkološke poslovne jedinice za područje srednje istočne Europe i Baltika (CEE-BA) u tvrtki AstraZeneca.

AstraZeneca je globalna, inovativna biofarmaceutska tvrtka koja otkriva, razvija i prodaje inovativne lijekove za liječenje bolesti u pet terapijskih područja: kardio-metaboličke i bubrežne bolesti, respiratorne bolesti, cjepiva i imunoterapije te rijetke bolesti. Tvrtka posluje u preko 100 zemalja, a u Hrvatskoj je prisutna više od 20 godina. Klaster je formiran 2021. godine, a uključuje Hrvatsku, Bugarsku, Srbiju, Sloveniju i Crnu Goru. Grupacija je 2022. godine odobrila projekt zahvaljujući kojem i zemlje jugozapadnog Balkana: Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Albanija i Kosovo preko partnera imaju pristup inovativnim lijekovima tvrtke. Trenutno, klaster ostvaruje preko 190 milijuna dolara godišnje prodaje, s ambicijom da je udvostruči u sljedeće tri godine i lansira preko 100 novih lijekova i indikacija.

Tagovi: Ksenija Purković, AstraZeneca, Purković
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE