GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreditna linija EBRD-a Erste banci za potporu turizmu u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Kreditna linija EBRD-a Erste banci za potporu turizmu u Hrvatskoj i Crnoj Gori
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2020 / 12:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kroz kreditnu liniju Erste&Steiermärkische Bank (ESB) d.d. u iznosu od 100 milijuna eura podupire razvoj turističkog sektora u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Sredstva su namijenjena za održiva ulaganja u privatna ugostiteljsko hotelska poduzeća i popratne turističke aktivnosti.

Erste banka je prva financijska institucija kojoj se odobravaju kreditna sredstva u sklopu EBRD-ovog Programa za uključivi turizam istočnog Mediterana (EBRD Inclusive Tourism Framework for the Eastern Mediterranean). Program predstavlja sveobuhvatni pristup financiranju turističkog sektora s fokusom na širi, brži i sistematičniji pristup financiranju turizma i povezanih sektora.

Program i odobrena kreditna linija imaju sljedeće ciljeve: (1.) kroz radnu praksu povećati mogućnosti zapošljavanja mladih i žena te suradnjom s lokalnim sveučilištima i strukovnim školama kroz uspostavu novih ili poboljšanih strukovnih programa, promicati strukovnu radnu praksu i politiku jednakih mogućnosti zapošljavanja; te (2.) ojačati povezanost s lokalnim dobavljačima kroz suradnju svih važnih dionika što je ključno za bolji razvoj lokalnih lanaca vrijednosti i dublju integraciju lokalnih poljoprivrednika.

Ovu važnu transakciju potpisao je predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti koji je izjavio tijekom današnjeg boravka u Zagrebu: „Drago nam je što možemo pružiti prijeko potrebni kapital za održivi rast i daljnji razvoj turističkog sektora u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Turizam je važan pokretač rasta u obje zemlje i očekujemo da će se kroz ovo ulaganje otvoriti nove prilike lokalnim tvrtkama i stvoriti nova radna mjesta. Ovaj novi Program omogućit će EBRD-u da dopre do više klijenata, uključujući i one manje."

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo postali prva banka partner unutar ovog EBRD-ovog programa te nas veseli što nastavljamo te dodatno produbljujemo dugogodišnju uspješnu suradnju između naše dvije institucije. Potpora turizmu jedna je od naših temeljnih strateških odrednica te vjerujemo da ćemo svojim klijentima kroz ovu kreditnu liniju omogućiti realizaciju mnogobrojnih uspješnih projekata u tom segmentu, što će doprinijeti njihovom daljnjem jačanju i pozicioniranju na domaćem, ali i međunarodnim tržištima", naglasio je ovom prigodom Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke.

Erste banka treća je banka po veličini u Hrvatskoj, koja posluje kroz mrežu od 128 poslovnica. Crnogorska banka u njenom vlasništvu, Erste bank a.d. Podgorica, posluje kroz mrežu od 17 poslovnica. Erste banka dugogodišnji je partner EBRD-a, što uključuje kredite mikro i malim poduzetnicima, kreditnu liniju unutar Programa financiranja održive energije za zapadni Balkan, (WeBSEFF), program EBRD-a Trade Facilitation kao i EBRD-ovu participaciju u izdanju kunskih obveznica banke.

EBRD je do sada u Hrvatskoj uložio više od 3,88 milijardi eura, kroz 213 projekata. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni, financijski i energetski sektor. EBRD također aktivno sudjeluje u strateškom dijalogu vezano za razvoj tržišta kapitala te regulatornu reformu.

Tagovi: Erste banka, EBRD, crnogorski turizam, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Kraš značajno poboljšao profitabilnost i marže
ANALITIČARI
Kraš značajno poboljšao profitabilnost i marže
ANALIZA - U 2020. godini Kraš je zabilježio pad prodaje od 4,7% na godišnjoj razini, što je nadoknađeno većim ostalim prihodima iz poslovanja. Kao rezultat toga, poslovni prihodi ostali su na istoj razini u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 1,03 milijarde kuna.
Franck otvara poslovni put mladim talentima
PRILIKE
Franck otvara poslovni put mladim talentima
ZAGREB – Franck kontinuirano potiče poslovni razvoj i stjecanje novih znanja, kako svojih postojećih zaposlenika, tako i mladih ljudi po završetku fakulteta.
Austrijsko-slovenski prijelaz Karavanke zatvoren zbog tehničkih problema
GUŽVE
Austrijsko-slovenski prijelaz Karavanke zatvoren zbog tehničkih problema
MARIBOR - Tunel Karavanke, glavni cestovni granični prijelaz između Slovenije i Austrije, zatvoren je za promet u oba smjera od ranog jutra zbog tehničkih problema, a pred tunelom je sa slovenske strane kolona teretnih vozila od oko 5 kilometara, objavili su u ponedjeljak ujutro slovenski prometni servisi.
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
OTVARANJE
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
ZAGREB - U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere. Otvaraju se terase kafića i restorana, a sportaši se vraćaju u dvorane. No sve to kreće uz stroga ograničenja.
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE