GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kreću direktne linije iz Podgorice za Ankaru i Izmir

Kreću direktne linije iz Podgorice za Ankaru i Izmir
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2024 / 17:11
Autor: SEEbiz
PODGORICA – Podgorica bi od februara trebalo da bude povezana direktnim letovima sa Ankarom i Izmirom, saopštio je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore (ACG), Eldin Dobardžić.

“Logična posljedica snaženja ekonomskih odnosa Crne Gore i Turske je otvaranje novih linija između dvije države. Prema preliminarnim najavama, Pegasus Airlines bi od februara trebalo da poveže Podgoricu direktnim letovima sa Ankarom i Izmirom”, kazao je Dobardžić agenciji Mina-business.

On je podsjetio da Crnu Goru i Istanbul, uz Pegasus, povezuju Air Montenegro, Turkish Airlines i Tailwind Airlines.

“Važno je i to što je linija Turkish Airlines-a Tivat-Istanbul prvi put cjelogodišnja. Avio-dostupnost je jedna od najvažnijih tema ne samo za stanovnike Crne Gore i privrednike iz obje zemlje već i za našu dijasporu”, dodao je Dobardžić.

Komentarišući to što su low-cost kompanije tokom aktuelne zimske sezone obustavile dio letova ka Podgorici, Dobardžić je rekao da, shodno najavama koje još nijesu potvrđene i zavise direktno od avio-prevoznika, vlada optimizam uoči ljetnje sezone koja u avijaciji počinje krajem marta.

“Prema preliminarnim najavama, Wizz Air bi od naredne ljetnje sezone u Podgoricu trebalo da vrati većinu linija koje su obustavljene tokom ove zimske sezone, a prema nezvaničnim informacijama i Ryanair bi mogao da postupi na sličan način”, poručio je Dobardžić.

On je napomenuo da sve vrijeme tokom zime ove dvije kompanije Podgoricu povezuju sa Milanom, Berlinom, Londonom, Dortmundom, Budimpeštom, Gdanjskom, Krakovom i Memingemom/Kelnom.

Dobardžić je rekao i da su Aerodromi Crne Gore tokom prošle godine ostvarili značajno bolje finansijske rezultate i opslužili su više putnika u odnosu na 2022.

“Ostvareni bruto prihodi tokom dosadašnjeg dijela godine iznose 44 miliona EUR, što je rast od 35 odsto u odnosu na uporedni period. U ovom trenutku, možemo reći da očekujemo da će naš operativni rezultat u prošloj godini (EBITDA) biti oko 13 miliona EUR, dok je očekivana dobit oko 11 miliona EUR”, precizirao je Dobardžić.

Prema njegovim riječima, rast prihoda i dobiti proizilazi i usljed rasta broja putnika.

“Aerodromi Crne Gore su tokom prošle godine opslužili preko dva i po miliona putnika. To je oko 30 odsto više u odnosu na isti period 2022, a na nivou od oko 94 odsto u odnosu na 2019”, kazao je Dobardžić.

Tagovi: PODGORICA, ANKARA, IZMIR, AERODROMI CRNE GORE, DOBARDŽIĆ
PROČITAJ I OVO
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE