GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna

Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2021 / 08:48
Autor: SEEbiz / InterCapital
ZAGREB - Treći najveći dioničar Končara, obvezni mirovinski fond Erste Plavi, podnio je protuprijedlog u vezi s odlukom o isplati dividende za 2020. godinu.

Predlažu isplatu dividende u iznosu od 5,8 kuna po dionici, što daje dividendni prinos od 0,8%. Predloženi ex-dividend datum je 15. lipnja 2021. godine.

Erste Plavi smatra da trenutni prijedlog neisplaćivanja dividende ne osigurava maksimiziranje vrijednosti postojećih dioničara, posebno tamo gdje se uzima u obzir struktura bilance Društva.

Dioničar nadalje navodi da je s obzirom na veličinu i strukturu obveza Društva, u kojima kapital i rezerve čine više od 97%, razina zaduženosti Društva niska. Stoga se kapitalni izdaci u budućim razdobljima mogu financirati novčanim tijekovima stvorenim u tim razdobljima ili uzimanjem novih zajmova, posebno s obzirom na činjenicu da su kamate na dužničke vrijednosne papire uvijek niske, što bi također rezultiralo smanjenjem prosječnog troška kapitala za Društvo.

Uzimajući u obzir financijska izvješća za prvo tromjesečje 2021. godine, ako bi došlo do isplate dividende, udio vlastitog kapitala i rezervi Društva u obvezama Društva i dalje bi bio veći od 97%, što dioničar smatra prihvatljivim.

U skladu s gore navedenim, Erste Plavi smatra da je isplata dividende opravdanija od raspodjele cjelokupne raspodjeljive dobiti u zadržanu dobit, kako je predložila Uprava Društva.

Tagovi: Končar, Erste Plavi, dividenda, Končar EI
PROČITAJ I OVO
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
CJEPIVO
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
NEW YORK - Cjepiva protiv covida-19 koja su razvili Pfizer/BioNTech i AstraZeneca općenito su učinkovita protiv delta i kapa varijanti koronavirusa, koje su prvi put identificirane u Indiji, pokazalo je novo znanstveno istraživanje.
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
MREŽE
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
ZAGREB - D-Marin grupa proširila je svoju mrežu marina na Marinu Tribunj, četvrtu destinaciju u hrvatskom klasteru i 15. lokaciju u svom portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćeno je u srijedu iz te grupe.
Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
Marina Punat kreće u velike investicije
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE