GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet

Končar EI: Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala prioritet
PRIORITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 15:59
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta Končar - Elektroindustrije u narednom razdoblju, kazao je u četvrtak predsjednik Uprave Gordan Kolak na glavnoj skupštini tvrtke.

Dnasa održanom sjednicom Glavne skupštine Končar - EI završilo je održavanje skupština svih društava koja posluju unutar grupe, navodi se u priopćenju.

Kolak se osvrnuo na poslovne rezultate u 2019. godini napominjući kako je unatoč suočavanju s brojnim izazovima grupa ostvarila prihode od prodaje za 12,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Udio izvoza iznosi 60 posto, a poduzetim aktivnostima i širenjem na nova tržišta izvezeno je roba i usluga u više od 90 zemalja.

Konsolidirana zaduženost Grupe je niska, a dobar financijski potencijal osigurava stabilnost u uvjetima krize koja je zahvatila gospodarstvo Hrvatske i cijelog svijeta, kazao je.

Osvrnuo se i na gospodarsku krizu uzrokovanu virusom covid-om 19.

"Zbog toga su Uprava i Nadzorni odbor predložili da se ne isplati dividenda, a očuvanje likvidnosti i investicijskog potencijala je jedan od najvažniji poslovnih prioriteta u narednom razdoblju", istaknuo je.

U Končaru s velikom pažnjom prate sve aspekte situacije vezane uz virus covid-19, ocjenjujući okolnosti i poduzimajući sve moguće mjere zaštite.

Prioritet je, kako navode, održati poslovanje u proizvodnim pogonima uz zaštitu i očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika te poslovnih partnera.

"Uz odgovarajuće mjere koje se poduzimaju, neupitnu predanost zaposlenika, stabilnu financijsku situaciju te dobru ugovorenost poslova, vjerujemo kako i u ovim okolnostima Grupa Končar može brzo odgovoriti na izazove i redovno nastaviti s poslovanjem", kazao je Kolak.

Na današnjoj glavnoj skupštini Končar -Elektroindustrije d.d. odlučeno je da se raspoloživa dobit tvrtke u iznosu od 3,5 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Naime, Uprava i NO su na sjednici NO održanoj 15. travnja utvrdili financijske izvještaje. Neto dobit Končar - Elektroindustrije d.d. u 2019. iznosi 7,35 milijuna kuna, a raspoređena je tako da pet posto dobiti ili 367,5 tisuća kuna ide u zakonske rezerve, a 3,85 milijuna kuna u ostale rezerve.

Preostala dobit od 3,5 milijuna kuna se raspoređuje u zadržanu dobit.

Skupština je dala razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za vođenje poslovanja u 2019., a obzirom da je dosadašnjim članovima Nadzornog odbora istekao četverogodišnji mandat za članove NO su izabrani Joško Miliša, Branko Lampl, Ivan Milčić, Mario Radaković i Danko Škare.

Tagovi: Končar EI, Gordan Kolak, Končar -Elektroindustrija, Joško Miliša, Branko Lampl, Ivan Milčić, Mario Radaković, Danko Škare
PROČITAJ I OVO
Izraelsko-kineska grupacija u mostarskom Aluminiju zapošljava prve radnike
POTEZI
Izraelsko-kineska grupacija u mostarskom Aluminiju zapošljava prve radnike

MOSTAR - Aluminij Industries, tvrtka u vlasništvu izraelsko-kineske grupacije koju predvodi MT Abraham Group, potpisala je ugovore s prvih 19 radnika koji započinju pripreme za obnovu proizvodnje u pogonima posrnulog mostarskog Aluminija, koji je ugašen prije gotovo 13 mjeseci.

Air Serbia i Turkish Airlines šire partnerstvo
PARTNERI
Air Serbia i Turkish Airlines šire partnerstvo
BEOGRAD - Srpski nacionalni avio-prevoznik Air Serbia i Turkish Airlines postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje code-share ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije.
Jadran: Vrlo dobar srpanj, velika očekivanja od kolovoza
HOTELIJERI
Jadran: Vrlo dobar srpanj, velika očekivanja od kolovoza
CRIKVENICA - Crikvenička hotelska tvrtka Jadran d.d. u ovogodišnjem srpnju imala je 78 posto prihoda lanjskog srpnja, popunjenost vrlo dobra, a rezultati s početka kolovoza ohrabruju.
Hainan Airlines danas dovodi kineske radnike za izgradnju Pelješkog mosta
RADNICI
Hainan Airlines danas dovodi kineske radnike za izgradnju Pelješkog mosta
DUBROVNIK - Zrakoplov tipa A330-200 poletio je iz kineskog grada Chongqing u 15 sati 22 minute po lokalnom vremenu, prevozeći otprilike 150 kineskih radnika koji će biti angažirani na izgradnji Pelješkog mosta.
Eurowings pokreće četiri linije prema Dubrovniku
LINIJE
Eurowings pokreće četiri linije prema Dubrovniku
BERLIN - Niskobudžetna njemačka aviokompanija planira povezati Dubrovnik s četiri destinacije u Njemačkoj u rujnu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE