GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanija Matijević kupila beogradski hotel Slavija

Kompanija Matijević kupila beogradski hotel Slavija
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2024 / 17:00
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković je danas sa predstavnicima kompanije "Matijević" potpisao ugovor o prodaji beogradskog hotela Slavija.

Time je, kako je saopštilo Ministarstvo privrede, završen proces privatizacije "Slavije".

Ministarstvo nije navelo po kojoj ceni je prodat hotel, ali je ranije Zoran Matijević, suvlasnik kompanije Industrija mesa "Matijević", za agenciju Beta rekao da su ponudili više od 24,9 miliona evra, koliko je bila minimalna cena na licitaciji.

Na tom javnom nadmetanju jedino je kompanija "Matijević" dostavila ponudu.

Ministarstvo pirvrede oglasilo je u oktobru privatizaciju preduzeća "Slavija hoteli", a na prodaju je ponuđen kompleks od tri objekta na raskrsnici Slavija, koji se nalaze između Bulevara oslobođenja i Makenzijeve ulice.

Plan novih vlasnika hotela "Slavija" je da deo hotelskog komleksa, hotel „Slavija luks“ koji je bio garni hotel (uključuje samo spavanje i doručak), već ove godine stave u funkciju, a ostatak bi se pripremio za prijem gostiju za specijalizovanu međunarodnu izložbu EKSPO 2027.

Sva tri objekta hotela „Slavija“, stari deo, kula i Slavija luks, poseduju 300 soba, jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih.

Finansijski izveštaji pokazuju da su prošle godine hoteli ostvarili prihod od 3,9 miliona evra, oko 800.000 evra više nego godinu pre. Uz rashode od oko četiri miliona evra, 2022. su završili sa gubitkom od oko 68.000 evra, a imaju 100 radnika.

Hoteli „Slavija“ nekada su poslovali kao deo nacionalnog avio-prevoznika JAT. Izdvojeni su iz kompanije 2005. kao jedno od nekoliko zavisnih preduzeća i prešli su u vlasništvo države.

Kompanija "Matijević" u vlasništvu ima pet hotela, tri su u Novom Sadu – „Centar“, „Aleksandar“ i „Ribarsko ostrvo“, u Zrenjaninu je hotel „Vojvodina“, a na Trgu republike u Beogradu „Beograd – Centar 1“.

Tagovi: matijević, slavija, momirović, beograd
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE