GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolaps u Njemačkoj, štrajkom pogođeno osam zračnih luka

Kolaps u Njemačkoj, štrajkom pogođeno osam zračnih luka
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2023 / 11:15
Autor: SEEbiz
BERLIN - U osam njemačkih zračnih luka, uključujući središta Frankfurt i München, državni službenici danas stupaju u štrajk, čime će pojačati svoje zahtjeve za povećanjem plaća. Prema izračunima Njemačke udruge zračnih luka (ADV), bit će otkazano 2340 letova, a bit će pogođeno nešto manje od 300.000 putnika. Ukinute su i veze između Frankfurta i Münchena te Ljubljane.

Prema najavama sindikata Verdi, štrajk u gradovima Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München i Stuttgart počet će ujutro, a završiti u subotu navečer. Bit će ugrožen domaći i međunarodni promet.

Zbog štrajka su otkazane i veze s Brnikom, i to dolasci i odlasci njemačkog prijevoznika Lufthanse na liniji za Frankfurt te dolasci i odlasci Lufthanse na liniji za München.

"Budući da je vezan uz dolazak zrakoplova prethodni dan, otkazan je i subotnji jutarnji poletni let Lufthanse za Frankfurt", objasnio je za STA upravitelj ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija.

Štrajk je rezultat nesuglasica između sindikalista i njemačkih saveznih i lokalnih vlasti uoči novog kruga pregovora o jednogodišnjem kolektivnom ugovoru za državne službenike koji su zakazani za 22. i 23. veljače. Sindikati Verdi i dbb traže povećanje plaća od 10,5 posto za približno 2,5 milijuna državnih službenika. barem 500 eura veću plaću.

Osim toga, u tijeku su pregovori o kolektivnom ugovoru za nacionalno zaposleno sigurnosno zrakoplovno osoblje i lokalno zaposleno osoblje zračne luke. Za zaštitare, primjerice, postoji zahtjev za povećanjem dodataka.

U Njemačkoj su prošli mjesec štrajkali i u zračnim lukama u Berlinu i Düsseldorfu.

Štrajk se poklapa s održavanjem 59. Muenchenske konferencije o sigurnosti (MSC).

Rumunjski ministar vanjskih poslova, koji je trebao doputovati jednim od otkazanih letova umjesto u Muenchen će sletjeti u austrijsku zračnu luku, a potom će se voziti više od četiri sata do Münchena da bi stigao na konferenciju, rekao je dužnosnik rumunjskog veleposlanstva.

Fotografija: dpa

Tagovi: štrajk u njemačkim zračnim lukama, Verdi, Lufthansa
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE