GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolaps u njemačkim pivovarama Anheuser-Buscha, tisuće radnika u štrajku

Kolaps u njemačkim pivovarama Anheuser-Buscha, tisuće radnika u štrajku
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 19:38
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Zaposlenici pivovara koje proizvode neke od vodećih njemačkih marki stupili su u četvrtak u štrajk upozorenja u sklopu sindikalne kampanje za značajno povećanje plaća.

Obustava je pogodila pivovare Beck's, Hasseröder i Diebels. Sva imena pripadaju najvećem proizvođaču piva na svijetu, belgijskoj grupi Anheuser-Busch InBev.

Proizvodnja u Beck'su stala je u noći sa srijede na četvrtak, rekao je glasnogovornik sindikata prehrambenih i ugostiteljskih radnika NGG. Dodao je da su na istoj lokaciji u četvrtak planirani novi prekidi proizvodnje.

Radnici su, navode iz sindikata, privremeno obustavili i proizvodnju Dibelsa u Dortmundu, kao i Hasseredera, na sjeveru Njemačke.

Zahtjevi sindikata razlikuju se od tvornice do tvornice.

Sindikalna organizacija NGG u Bexu traži povećanje od 12 posto na godinu dana, dok u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji traži linearno povećanje od 430 eura.

Sindikat vjeruje da će to pomoći radnicima s nižim plaćama kojima inflacija posebno pati.

Prodaja piva u Njemačkoj 2022. godine porasla je četiri posto, odnosno 7,2 milijarde litara, u usporedbi s prethodnom godinom u kojoj je zatvaranje barova zbog pandemije obogaljilo prodaju. Poslovanje u prošloj godini ipak je ostalo na minus pet posto u odnosu na 2019.

Mnogi se pivari žale na loše uvjete zbog enormnog poskupljenja sirovina i energije te najavljuju korekciju cijena naviše.

Tagovi: Anheuser-Busch, štrajk, njemačka, Hasseröder, Diebels, Becks,
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE