GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice

Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 13:55
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - "Preko 80 posto bolnica danas nažalost ne može dobiti lijekove, prekinuli smo opskrbu za 33 bolnice u Hrvatskoj, bili smo prisiljeni", rekao je predsjednik Uprave Oktal Pharme, jedne od četiri nacionalne veledrogerije, Ivan Klobučar za N1.

"Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je Klobučar za N1 televiziju.

Kaže kako niz sastanaka imaju već nekoliko godina, ali se ne miču s mrtve točke.

"Novi dugovi s nama nemaju nikakve veze. Naš premijer je rekao da se dugovi moraju platiti. Ovo je za nas katastrofalna odluka, ali jedina moguća, mi živimo od prodaje lijekova", dodao je Ivan Klobučar.

Došli su do točke, ističe, kada je njima upitno hoće li dobiti plaće. Ovo je profesionalna odluka, kaže, imaju preko 750 zaposlenih. Oktalfarma radi u 5 država i prije svega, objašnjava, moraju brinuti za radnike i opstanak firme.

Naveo je i kako je moguće da ljekarne ostanu bez lijekova.

"Ovdje treba upucati novac i riješiti dug, ovo nije pregovaračka taktika, ni sami nećemo moći dobivati lijekove. Trebamo rješavati svoje dugove, to je i premijer jučer izjavio", poručio je predsjednik Uprave Oktal Pharme.

Podsjetimo, ravnatelj dubrovačke bolnice danas je za N1 potvrdio kako im je obustavljena isporuka materijala.

"Ukupni dug Opće bolnice Dubrovnik prema veledrogerijama je 61 milijun i 900 tisuća kuna, a stariji od 365 dana je više od 12 milijuna kuna. Neposredno nakon jučerašnjeg sastanka usmeno smo kontaktiratni od predstavnika tri od četiri velike veledrogerije da trenutno prestaje isporuka materijala. To znači da ako potraje više dana, dovest će se u pitanje funkcioniranje", rekao je Mario Bekić.

Dodaje da zalihe ovise o epidemiološkoj situaciji kao i kretanju određenih vrsta pacijenata:

"Za desetak dana bi lijekovi mogli doći u pitanje iako neke zalihe mogu trajati i mjesec dana."

Tagovi: lijekovi, opskrba lijekovima, Opća bolnica Dubrovnik, Marijo Bekić, dug bolnica, Ivan Klobučar, Oktal Pharma
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE