GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Klisović postaje Čermakov savjetnik

Klisović postaje Čermakov savjetnik
ANGAŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2023 / 09:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - SDP-ov predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Joško Klisović, zaposlio se u kompaniji poznatog biznismena i umirovljenog generala Ivana Čermaka nakon što se nedavno odrekao plaće kao predsjednika Skupštine da bi navodno svojim stranačkim kolegama dokazao da ga zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (Možemo) ne drži pod svojom čizmom zbog plaće od 2300 eura.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Čermak ga je angažirao kao savjetnika uprave u svojoj tvrtki Delta-Oil International.

– Točno je, u tvrtki Delta-Oil International bit ću savjetnik uprave i radit ću za plaću, dok ću svoju dužnost predsjednika Gradske skupštine nastaviti obavljati volonterski – rekao je Klisović.

Početkom srpnja SDP-ov predsjednik Gradske skupštine svojevoljno se odrekao plaće od 2.300 eura, te je svoju dužnost nastavio obavljati volonterski, bez novčane naknade. To je učinio, kako je objasnio, da bi “kokošarima” iz vlastite stranke dokazao da ga zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ne drži na kratkoj uzici zbog njegove plaće koju je primao kao čelnik Gradske skupštine.

SDP-ov predsjednik Skupštine koji je bio zamjenik ministra vanjskih poslova u Milanovićevoj vladi kaže kako njegovom angažmanu u Čermakovoj kompaniji nije kumovao predsjednik države Zoran Milanović s kojim je naftni magnat odavno blizak.

– Ne, predsjednik Milanović nema ništa s mojim novim angažmanom. Gospodina Čermaka znam dugo, kao i većinu gospodarstvenika u Zagrebu. Iako sam imao više ponuda za posao, odlučio sam prihvatiti ponudu koju sam dobio od Čermakove kompanije. Oni su procijenili da ću im biti od koristi jer sam se u svojoj karijeri puno bavio inozemnim tržištima i energetikom. U Ministarstvu vanjskih poslova bavio sam se i gospodarskom diplomacijom i međunarodnim tržištima, a sad ću kao savjetnik uprave Delta-Oil Internationala najviše raditi na projektima međunarodnog karaktera – priča Klisović za Jutarnji list.

Predsjednik zagrebačke Skupštine nije prvi SDP-ov dužnosnik i Milanovićev poznanik koji je poslovnu sreću pronašao upravo kod Ivana Čermaka.

Tagovi: Joško klisović, Ivan Čermak, Tomislav Tomašević, Crodux
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE