GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija

Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 21:25
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.

Prodaja za tri mjeseca zaključno s ožujkom pala je 10% na usporedivoj osnovi na 4,5 milijardi eura (4,8 milijardi USD).

Kering je 19. ožujka upozorio da će prodaja u tom razdoblju vjerojatno pasti za oko 10%, razbijajući nade da je zaustavio pad prodaje u Gucciju, stoljetnoj talijanskoj modnoj kući koja čini polovicu grupne prodaje i dvije trećine dobiti .

Upozorenje je potaknulo zabrinutost u luksuznom sektoru o izgledima za oporavak Kine - tradicionalno najpoželjnijeg Guccijevog tržišta - koji je zamagljen krizom nekretnina i visokom stopom nezaposlenosti mladih.

Prodaja u Gucciju u prvom tromjesečju pala je za 18%, znatno lošije od pada od 4% u prethodnom tromjesečju, izvijestila je tvrtka.

Pad prihoda i stalna ulaganja potrebna u marku naštetit će dobiti u prvom poluvremenu, a Gucci neće vidjeti puno poboljšanja u drugom tromjesečju, rekli su čelnici tvrtke analitičarima tijekom razgovora.

Međutim, opseg očekivanog pada dobiti u prvom polugodištu bio je veći od očekivanog.

"Nije iznenađujuće da robne marke u tranziciji mogu imati veće poteškoće u okruženju smanjene potražnje, jer potrošači koncentriraju svoju potrošnju na robne marke koje morate imati", rekli su analitičari Bernsteina u bilješci.

"Unatoč tome, veličina pada dobiti iznenađuje s negativne strane."

Promet u luksuznim trgovinama u Aziji posebno je nizak, rekli su čelnici Keringa.

"Kinesko tržište trenutno je prilično polarizirano između apetita klijenata za vrlo skupim ili pristupačnijim proizvodima, a Gucci, koji je više pozicioniran u sredini, stoga nema koristi od ove polarizacije", izjavila je novinarima glavna financijska direktorica Armelle Poulou.

Tagovi: kering, gucci, luksuz, moda, lvmh
PROČITAJ I OVO
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE