GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kadrovska pojačanja u JGL-u

Kadrovska pojačanja u JGL-u
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2021 / 13:20
Autor: SEEbiz
RIJEKA – Nakon što je Upravni odbor JGL-a produljio mandat glavnom izvršnom direktoru Mislavu Vučiću na idućih pet godina, iz ove domaće farmaceutske tvrtke s globalnim dosegom stižu informacije o novim kadrovskim pojačanjima.

Postojećem upravljačkom timu JGL-a pridružilo se četvero iskusnih stručnjaka: Anton Barbir, kao direktor korporativnih financija (CFO), Darko Pejnović, koji će biti direktor tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, dr.sc. Zdravka Knežević kao direktorica znanstveno-stručnih operacija te Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost.

„JGL ulazi u novu poslovnu fazu. Zadnje tri godine smo se bavili financijskim restrukturiranjem i osiguravanjem naše čvrste pozicije na tržištu. U tom smo razdoblju smanjili zaduženost ispod 2.0x EBITDA, izdržali udar pandemije koronavirusa bez problema s likvidnošću, refinancirali obveznice po kamatnoj stopi od 1,75 posto, ulagali u zaposlenike i tehnologiju te povećali prihode za 200 milijuna kuna, unatoč padu vrijednosti rublje čak 30-ak posto. Zato možemo reći da je ta faza za nas uspješno završila i da idemo u novu poslovnu fazu još jači“, ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a. Dodaje kako ojačavanje intelektualnog kapitala dolazi u trenutku, u kojem kompanija ulazi u novi investicijski ciklus Integra 2020, što će doprinijeti iskorištavanju novih poslovnih i financijskih prilika, povećavanju produktivnosti te još uspješnijem konkuriranju najboljim farmaceutskim kompanijama u svijetu.

U dinamičnom JGL timu Anton Barbir bit će direktor korporativnih financija, a dosad je stekao preko 20 godina međunarodnog iskustva, najviše u proizvodnim kompanijama, uključujući farmaceutsku industriju, kao i u reviziji. Novu ulogu u JGL-u Barbir preuzima kao dosadašnji direktor centralnih financija za Hrvatsku u Atlantic Grupi, u kojoj je pokrivao sve pravne subjekte u Hrvatskoj.

Darko Pejnović je novi direktor tržišta Hrvatske i JIE u JGL-u, na tu poziciju dolazi s pozicije direktora OTC-a u Plivi, a ujedno je i predsjednik Hrvatske udruge proizvođača bezreceptnih proizvoda (CASI).

Dr.sc. Zdravka Knežević dolazi na mjesto direktorice znanstveno-stručnih operacija, s 25 godina iskustva u istraživanju i razvoju te registracijama. Prije dolaska u JGL, Knežević je bila direktorica istraživanja i razvoja tvrtke Abdi Ibrahim u Turskoj, direktorica Istraživanja i razvoja generika i OTC proizvoda u Plivi/Tevi i članica Uprave Plive.

Marijo Volarević je tijekom više od 20 godina međunarodnog iskustva obnašao mnoge odgovorne poslove, vezano za napredne IT sustave, digitalizaciju poslovanja, kvalitetu i upravljanje lancem opskrbe u Plivi, HT-u, Croatia osiguranju. Volarević će u JGL-u biti direktor za digitalnu izvrsnost.

Tagovi: Jadran galenski laboratorij, Mislav Vučić, Anton Barbir, Darko Pejnović, Zdravka Knežević
PROČITAJ I OVO
Dostavljači hrane i vozači morat će biti u radnom odnosu?
TRŽIŠTE RADA
Dostavljači hrane i vozači morat će biti u radnom odnosu?
ZAGREB - Europska je komisija sredinom prošlog tjedna pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima o tome kako poboljšati radne uvjete osoba koje rade putem digitalnih radnih platformi.
Likvidnost: HT, Adris i Končar EI na vrhu
NOVČANA POZICIJA
Likvidnost: HT, Adris i Končar EI na vrhu
ANALIZA - Končar posluje s najvećim novčanim udjelom kao postotkom njihove trenutne cijene dionice od 47,9%.
Wizz Air otvara novu bazu u Palermu
BAZA
Wizz Air otvara novu bazu u Palermu
BUDIMPEŠTA - Low cost kompanija Wizz Air najavila je otvaranje nove baze u Palermu u Italiji.
Austrija privremeno obustavila cijepljenje AstraZenecom zbog smrtnog slučaja
POTEZI
Austrija privremeno obustavila cijepljenje AstraZenecom zbog smrtnog slučaja
BEČ - Austrijske vlasti privremeno su iz opreza obustavile cijepljenje serijom cjepiva protiv covida-19 tvrtke AstraZenece, dok traje istraga o smrti jedne osobe i razvoju plućne embolije u druge nakon cijepljenja, izvijestio je u nedjelju austrijski Državni ured za sigurnost zdravstvene zaštite (BASG).
Cromaris nastavlja s rastom proizvodnje i izvoza
RAST
Cromaris nastavlja s rastom proizvodnje i izvoza
ROVINJ - Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, najbrže je rastuća tvrtka te predvodnik u kvaliteti i inovativnosti proizvoda u industriji mediteranske ribe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE