GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadrolinija će za ovu sezonu iznajmiti trajekt iz Norveške

Jadrolinija će za ovu sezonu iznajmiti trajekt iz Norveške
NAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2024 / 15:56
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Jadrolinija će za ovu turističku sezonu unajmiti norveški trajekt »Oslofjord«, kapaciteta prijevoza 350 vozila i 1.350 putnika, kojim će održavati međunarodnu liniju između Dubrovnika i talijanskog Barija, potvrđeno je iz nacionalnog putničkog brodara.

Brod je izgrađen 1993. godine u Švedskoj, opremljen je u Norveškoj, gdje je i u cijelosti obnovljen 2014. godine, a plovio je u floti norveškog brodara Fjordline, na liniji od Sandefjorda u Norveškoj do Stromstada u Švedskoj.

Iz Jadrolinije su potvrdili najam broda na rok od tri mjeseca, uz mogućnost produljenja najma, kao i uz najavu mogućnosti kupnje broda, ukoliko se pokaže isplativim i održivim na navedenoj liniji, iako Novi list neslužbeno saznaje kako bi mogao biti angažiran i na drugim nacionalnim i međunarodnim linijama, prema potrebama brodara.

– Jadrolinija privodi kraju potpisivanje Ugovora o najmu broda »Oslofjord« koji će ploviti na međunarodnoj liniji Dubrovnik – Bari. Brod ima kapacitet 1.350 putnika, dužine 134,5 metara i širine 24 metra.

Na osam paluba nalaze se brojni dodatni sadržaji za putnike poput restorana, kafića, igraonice za djecu i trgovine, ali i lijepo uređenih vanjskih paluba. »Oslofjord« predstavlja značajno unapređenje usluge, komfora i sadržaja koje Jadrolinija pruža svojim putnicima.

Uključivanjem »Oslofjorda« na liniji Dubrovnik – Bari putnike očekuje veliki broj polazaka s obje strane Jadrana, čak deset putovanja tjedno. Brod dolazi u Hrvatsku krajem ovog mjeseca nakon čega odlazi u brodogradilište na osnovne prilagodbe vizualnom identitetu Jadrolinije, te potom i uključenje u putnički pomorski promet, stoji u odgovoru Jadrolinije na naš upit.

Brod »Oslofjord« inače plovi operativnom brzinom od oko 17 čvorova, a procjenjuje se da bi mu za putovanje na relaciji između Dubrovnika i Barija trebalo oko šest i pol sati.

Prilikom obnove, prije deset godina, iz broda je uklonjen dobar dio putničkih kabina, a prilagođen je dnevnim putovanjima, s brojnim popratnim sadržajima, od restorana i kafića, do casina i duty free shopa.

Na upit što će od tih sadržaja Jadrolinija zadržati, nismo dobili konkretan odgovor, iako je sigurno da će zadržati ugostiteljsku i trgovačku ponudu, kao što duty free shop sigurno neće opstati s obzirom na to da brod plovi iz jedne EU članice i pripadnice Šengenskog prostora u drugu, pa nema uvjeta za tu vrstu trgovine.

Prilagodba vizualnom identitetu Jadrolinije, odnosno bojanje trupa u bijelu boju s logom nacionalnog putničkog brodara uz ostale manje preinake, iako za to nismo dobili službenu potvrdu, najvjerojatnije će biti odrađena u Remontnom brodogradilištu »Viktor Lenac« s obzirom na to da ono raspolaže dokom odgovarajućih dimenzija za podizanje broda.

Na službenim stranicama Jadrolinije već je objavljen i plovidbeni red broda za ovu godinu pa će tako brod iz Dubrovnika prema Bariju u predsezoni, od 29. travnja do 22. lipnja, i od 16. rujna do 26. listopada ploviti tri puta tjedno, s polascima ponedjeljkom, srijedom i petkom, te povratkom iz Barija utorkom, četvrtkom i subotom.

Od 24. lipnja do 21.srpnja te od 26. kolovoza do 15. rujna iz obje luke polazit će i nedjeljom, a u vrhuncu sezone godišnjih odmora u Italiji, između 22. srpnja i 25. kolovoza, iz Dubrovnika će polaziti ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, a iz Barija utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.

Tagovi: Jadrolinija, trajekt, Dubrovnik, Bari, Lenac
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE