GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka

Jadranski pomorski servis i dalje će obavljati djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka
TEGLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 16:07
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Djelatnost lučkog tegljenja na području luke Rijeka i u idućih deset godina obavljat će sadašnji koncesionar - Jadranski pomorski servis (JPS), izvijestili su u četvrtak iz Lučke uprave Rijeka, koja je s JPS-om potpisala koncesijski ugovor za usluge tegljenja.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor o koncesiji za obavljanje gospodarske djelatnosti lučkog tegljenja na lučkom području luke Rijeka na razdoblje od 10 godina u srijedu su potpisali ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa i direktor JPS-a Paolo Visco.

Riječ je o gospodarskoj djelatnosti koja je neophodna za funkcioniranje lučkog sustava i jednoj od najvažnijih koncesija koja ima snažan utjecaj na konkurentnost riječke luke i riječkog prometnog pravca, ističu iz Lučke uprave.

"Snažan investicijski ciklus u riječkoj luci koji provodi Lučka uprava Rijeka, osobito novi kapaciteti na Adriatic Gate Container Terminalu i Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu i povećanje kontejnerskog prometa, zahtijevaju koncesionara koji ima poslovnu snagu osigurati odgovarajuću flotu tegljača za različite tipove brodova, visoko stručan i osposobljen ljudski kadar te financijsku snagu da osigura adekvatno održavanje i modernizaciju flote tegljača u narednom razdoblju", naglašavaju iz Lučke uprave Rijeka.

JPS je dugogodišnji koncesionar koji djelatnost lučkog tegljenja u riječkoj luci obavlja već 30 godina.

Ta je tvrtka 2016. postala dio Scafi Grupe, koja je u vlasništvu obitelji Visco, a osnovana je 1950. godine.

Scafi Grupa ima flotu s više od 40 suvremenih tegljača, a usluge lučkog tegljenja obavlja u velikim talijanskim lukama La Spezia, Savona-Vado i Gioia Tauro, u luci Safi u Maroku te u Grčkoj.

Iz Lučke uprave Rijeka naglašavaju da je JPS i dalje hrvatska tvrtka s domaćim zaposlenicima i brodovima koji su upisani u Hrvatski registar brodova.

Flotu JPS-a čini 10 tegljača, jedna teglenica i pontonska dizalica.

U priopćenju se ističe kako je JPS pri podnošenju zahtjeva za koncesiju Lučkoj upravi Rijeka dostavio cjelokupnu, zakonom propisanu popratnu dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uvjeta za stjecanje prava na koncesiju te dokument "Strategija razvoja flote i plan investicija za period 2020.-2030. Jadranski pomorski servis, lipanj 2020.", a u kojem iskazuje spremnost na daljnje investicije.

"Time je JPS, kao dugogodišnji koncesionar i važan član lučke zajednice, potvrdio namjeru da i u narednom razdoblju osigura uslugu koja će pratiti razvoj i povećanje prometa u riječkoj luci i tako pružiti vlastiti doprinos konkurentnosti i razvoju riječkog lučkog sustava i prometnog pravca u cjelini", navode iz Lučke uprave Rijeka.

Tagovi: Jadranski pomorski servis, Zagreb Deep Sea, Luka Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Denis Vukorepa, Paolo Visco, Adriatic Gate Container Terminal
PROČITAJ I OVO
Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
POJAČANJA
Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
ZAGREB - Najveći domaći stručnjaci native oglašavanja, Silvana Mrvelj i Anita Vučinić Naprta, postali su u listopadu članovima Adria Media Zagreb tima.
Lufthansa pojačala promet prema Zagrebu
DOBRE VIJESTI
Lufthansa pojačala promet prema Zagrebu
ZAGREB - Lufthansa od 24. listopada svakodnevno povezuje Munchen i Zagreb. Linija nije prometovala svakodnevno od izbijanja pandemije, čak ni u ljetnim mjesecima.
Atlantic Grupa: Prihodi od prodaje pali 3,1%, neto dobit veća 1%
OTPORNI NA KRIZU
Atlantic Grupa: Prihodi od prodaje pali 3,1%, neto dobit veća 1%
ZAGREB - Najbolje rezultate ostvarili su  Delikatesni namazi, Donat Mg i ljekarnički lanac Farmacia.
Zastava oružje: U 2020. novi ugovori vredni 95 miliona dolara
RAST
Zastava oružje: U 2020. novi ugovori vredni 95 miliona dolara
BEOGRAD - Vrednost novih ugovora fabrike Zastava oružje u toku 2020. godine je 95 miliona dolara, čime je osigurano stabilno poslovanje u narednom periodu.
Slovenska vlada traži partnera za nacionalnog avioprijevoznika s ulaganjem od 70 milijuna eura
POTEZI
Slovenska vlada traži partnera za nacionalnog avioprijevoznika s ulaganjem od 70 milijuna eura
LJUBLJANA - Slovenska vlada ponovo razmišlja o uspostavljanju novog nacionalnog prijevoznika s privatnim partnerom i privremeno je za projekt izdvojila sedamdeset milijuna eura kao dio mjera za ublažavanje i uklanjanje posljedica pandemije Covid-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE