GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izraelci predali ponudu za Uljanik

Izraelci predali ponudu za Uljanik
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2024 / 09:07
Autor: SEEbiz
PULA - Uoči Skupštine vjerovnika u Pazinu na kojoj bi se trebalo odlučiti što dalje u prodaji većinskog udjela u blokiranom Uljaniku 1856, stigao je još jedan iskaz interesa.

Radi se o ponudi tvrtke Israel Shipyards koja je s pulskim brodogradilištem ugovorila gradnju plutajućeg doka, ali taj posao još uvijek nije završen i debelo kasni zbog poslovnih i financijskih problema u Uljaniku 1856 koji traju puno duže od same blokade računa, piše Novi list.

Izraelci su stečajnom upravitelju Uljanik brodogradilišta Lorisu Raku na stol stavili preliminarnu ponudu u kojoj za 54,77 posto poslovnog udjela nude “između pet i šest milijuna eura”, s time da traže direktne pregovore oko cjelokupne transakcije s ključnim dionicima, a to ponajprije uključuje predstavnike države koja je i najveći vjerovnik, ali i vlasnik oko 42 posto poslovnog udjela u Uljaniku 1856.

Ugovor s Izraelcima za još uvijek nezavršeni dok vrijedan je oko 7 milijuna eura, a otprilike isto tolika su i državna jamstva za kredit kojeg je na račun tog posla dobilo pulsko brodogradilište, piše Novi list.

U svojem dopisu, kojeg potpisuje izvršni direktor Israel shipyards Eitan Zucker, apostrofira se kako je plutajući dok dio većeg projekta kojeg ova tvrtka odrađuje za izraelsko Ministarstvo obrane, te da sve uključene strane, pa tako i novi vlasnik Uljanika 1856, bez obzira tko to bude, moraju osigurati da se ovaj posao na izgradnji plutajućeg doka završi, bez daljnjih odgoda i uz puno poštivanje ugovora koji je na snazi.

Među referencama koje su naveli, Izraelci su istaknuli kako imaju šezdesetogodišnje iskustvo u projektiranju, izgradnji i održavanju civilnih i vojnih plovila te dodaju kako su podružnica javne kompanije Israel Shipyards Industries, čije su dionice uvrštene na burzi u Tel Avivu. Tvrde i da su spremni obvezati se da u nadolazećim godinama pulskom brodogradilištu osiguraju nove projekte i poslove

Tagovi: Uljanik, brodogradnja, Israel Shipyards
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE