GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izmijenjeni uvjeti spajanja američkog ogranka T-Mobilea i Sprinta

Izmijenjeni uvjeti spajanja američkog ogranka T-Mobilea i Sprinta
UVJETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2020 / 12:58
Autor: SEEbiz / H

FRANKFURT - Deutsche Telekom imat će nešto veći udio u kompaniji koja će nastati povezivanjem njegova američkog ogranka  T-Mobilea i Sprinta koje bi moglo biti zaključeno već u travnju.

Prema novom dogovoru Deutsche Telekom imat će 43 posto udjela u novoj kompaniji, jedan postotni bod više no što je do sada bilo predviđeno.

Udio japanskog konglomerata Softbanka bit će manji za tri postotna boda i iznosit će 24 posto. Preostalih oko 33 posto bit će u vlasništvu dioničara koji će kupovati dionice na burzi, objavili su u četvrtak T-Mobile i Sprint u zajedničkom priopćenju.

Poručili su i da se nadaju da će sporazum o spajanju biti zaključen do 1. travnja.

T-Mobileovo preuzimanje Sprinta stvorit će konkurenta najvećim telekomunikacijskim kompanijama u SAD-u koje dominiraju tržištem i moglo bi ubrzati razvoj tehnologije mobilnih mreža nove generacije 5G, napominje dpa.

Spajanje vrijedno 26 milijardi dolara dogovoreno je u travnju 2018. a izazvalo je brojne kontroverze. Tako je više od 12 američkih saveznih država pokušalo blokirati transakciju, ocjenjujući da bi povezivanje trećeg i četvrtog mobilnog operatera u SAD-u ozbiljno ograničilo tržišno natjecanje.

Početkom veljače američki sudac Victor Marrero signalizirao je zeleno svjetlo, odbacivši prigovore o ograničenju tržišne utakmice, podsjeća dpa.

Prema ovogtjednim izjavama izvršnog direktora Tima Hoettgesa, novi T-Mobile imat će tržišnu vrijednost od oko 120 milijardi dolara u usporedbi s 274 odnosno 242 milijarde koliko vrijede dva vodeća operatera na američkom tržištu AT&T i Verizon.

Tri vodeća američka mobilna operatera imat će sličan broj korisnika, između 140 i 150 milijuna, ustvrdio je Hoettges. “Time ćemo se izjednačiti (s AT&T-om i Verizonom) i bit ćemo u poziciji da napadnemo konkurenciju", kazao je čelnik DT-a na konferenciji za novinare.

"Imamo šansu postati broj jedan u SAD-u i preteći AT&T i Verizon. U svakom slučaju, to je naša ambicija", istaknuo je.

Tagovi: Deutsche Telekom, Sprint, Tim Hoettges, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE