GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intereuropa lani sa znatno većom neto dobiti

Intereuropa lani sa znatno većom neto dobiti
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 17:29
Autor: SEEbiz
KOPER - Koncern Intereuropa lani je, prema nerevidiranim podacima, ostvario 188,5 milijuna eura prihoda od prodaje, što je šest posto manje nego godinu prije.

U međuvremenu je neto dobit porasla za 42 posto na 7,3 milijuna eura. U Intereuropi su prošlogodišnje poslovanje, s kojim se danas upoznao nadzorni odbor, ocijenili uspješnim.

Na pad prihoda u prošloj godini znatno su utjecale znatno niže cijene pomorskog i zračnog prometa te manja potražnja za cestovnim prijevozom, objavila je danas Intereuropa putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

U 2023. godini, unatoč povećanoj neizvjesnosti u međunarodnom okruženju, grupa je uspjela osigurati nesmetanu logističku podršku kupcima u cijelom opskrbnom lancu, naveli su.

Grupa je prošle godine, unatoč padu prihoda, ostvarila najveći novčani tok iz poslovanja (EBITDA) u posljednjih 12 godina. To je na godišnjoj razini poraslo za pet posto na 15,8 milijuna eura. Velike pozitivne promjene ostvarene su i u kretanju neto financijskog duga koji je na kraju 2023. godine iznosio 27,5 milijuna eura, dodaju.

Grupa, koja je u prošlosti bila jako zadužena, prošle je godine značajno smanjila zaduženost. Neto financijski dug koncerna na kraju 2023. godine iznosio je 27,5 milijuna eura, što je 38 posto manje nego godinu prije. Na smanjenje je najviše utjecalo smanjenje dugoročnih financijskih obveza zbog prijevremene otplate duga.

Intereuropa je lani, prema nerevidiranim podacima, ostvarila 126,1 milijun eura prihoda od prodaje, što je osam posto manje nego u 2022. i četiri posto ispod planova. Na to su značajno utjecale niže prodajne cijene pomorskog i zračnog prometa te pad potražnje za kopnenim prijevozom.

Čista dobit dosegnula je 3,4 milijuna eura, što je 17 posto iznad plana i 16 posto manje nego godinu prije. Kompanija je ostvarila EBITDA u iznosu od 8,1 milijun eura, što je šest posto iznad plana i pet posto manje nego godinu prije.

Tagovi: Intereuropa, Pošta Slovenije, logistika
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE