GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji

Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2022 / 09:01
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.

U Upravi JPDP-a za ovaj portal su kazali da je postupak poništen i da je ugovor koji je potpisan prošle sedmice nevažeći, jer pobjednik tendera nije dostavio bankovnu garanciju u iznosu od 2,6 miliona eura.

- S obzirom na to da nakon odabira najpovoljniji ponuditelj ne poštuje rok za dostavu Bankarske garancije za pravovremeno i kvalitetno izvršenje ugovora o poslovima nadzora i savjetnika za pravni promet izgradnje Koridora VIII. i koridora X-D do 05.08.2022., čime je prekršena Izjava o ozbiljnosti, ugovor nema pravni učinak niti mogućnost realizacije, stoji u odgovoru JPDP-a.

Detaljnijih informacija o tome zašto partneri nisu predali bankovnu garanciju nema.

Ugovor je sklopljen 3. augusta ove godine između JPDP-a i grupe ponuditelja koju predvodi "IGH Institut" iz Zagreba, Hrvatska. Vrijednost ugovora bila je 22,6 miliona eura, a u informaciji koju je Institut IGH dostavio Zagrebačkoj burzi piše da je na natječaju sudjelovao zajedno s makedonskom tvrtkom "Institut za ceste" sa sjedištem u Velesu.

Iz JPDP-a priopćavaju da trenutno teče žalbeni rok do 19. 8. 2022. godine, nakon čega kreće novi postupak za raspisivanje natječaja za izbor nadzornika i savjetnika koji će voditi pregovore s američko-turskim konzorcijem "Bechtel i Enka", koji bi trebao graditi infrastrukturni Koridor 8 (dionica: Tetovo - Gostivar - Bukojchani i projekt autoceste Trebeništa - Struga - Qafasan) i Koridor 10 D (dionica autoputa Prilep - Bitola).
Za izgradnju tri nove autoceste makedonska Vlada je prošle godine potpisala memorandum s Bechtelom i Enkom, a Skupština je donijela Zakon o utvrđivanju javnog interesa i imenovanju strateškog partnera za taj projekt.

Državna antikorupcijska komisija ocijenilo je da ovaj zakon ograničava tržišno natjecanje i mogućnost poštene konkurencije, jer ne predviđa natječajnu proceduru. Nakon što Ustavni sud nije pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti Zakona, Vlada je formirala tim za pregovore s američko-turskim konzorcijem za izgradnju autocesta.

Tagovi: Institut IGH, Sjeverna Makedonija, avno poduzeće za državne ceste Sjeverne Makedonije
PROČITAJ I OVO
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
PLANOVI
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
ANALIZA - Revidirani prihod za 2022. procijenjen je na 300 milijuna eura (+60 milijuna eura), revidirana EBITDA procijenjena je na 99 milijuna eura (+38,3 milijuna eura), a na kraju, revidirana neto dobit procijenjena je na 62,9 milijuna eura (+31,5 milijuna eura).
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
FINANCIRANJE
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
PULA - Arena Hospitality Group objavila je da je 3. listopada 2022. godine zaključen novi ugovor o dugoročnom kreditu s OTP bank Nyrt. u Mađarskoj za nedavno dovršenu prvu fazu projekta repozicioniranja hotela art’otel u Budimpešti.
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
KARIJERE
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
ZAGREB - Prodajnom timu osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. na poziciji direktora prodaje za trenutno najuspješniji sektor pridružio se Miran Mišić koji je svoju dosadašnju karijeru na području prodaje i marketinga uspješno gradio u Konica Minolta Hrvatska.
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
POTEZI
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.
Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti
ODRŽIVOST
Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti
ZAGREB – Zagrebačka pivovara objavila je prvo izvješće o održivosti kojim, kao vodeći proizvođač piva na domaćem tržištu i članica globalne grupacije Molson Coors Beverage Company (MCBC), želi dodatno potvrditi svoju predanost odgovornom, transparentnom i održivom poslovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE