GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indijski Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području ulaže do 50 milijuna eura

Indijski Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području ulaže do 50 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2020 / 18:23
Autor: SEEbiz / H
PETRINJA - Indijski poduzetnik Arvind Kapur u petak je s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisao memorandum o razumijevanju, kojim je predviđeno ulaganje indijske tvrtke Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području u visini do 50 milijuna eura.

Kako je tom prilikom rekao Kapur, njegova je tvrtka posebno zainteresirana za podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena, koji na tom području dobro uspjevaju. Kapur je obišao i moguće lokacije budućih nasada na petrinjskom području kod Donje Bačuge, Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara.

Kapur je izrazio nadu kako će investicija biti profitabilna, jer Indijci imaju dugu tradiciju i iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji. S obzirom na veliku poljoprivrednu proizvodnju najavio je da može ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji. 

U poslovanje svoje tvrtke, kako je rekao, namjerava uključiti lokalno stanovništvo, poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički raditi na usasvršavanju proizvodnje u zajedničkom interesu. Poljoprivrednu proizvodnju koju namjerava pokrenuti, temeljit će na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene. Izrazio je nadu kako će investicija u Petrinju biti prepoznata i na nacionalnoj razini, te da će biti primjer i drugim proizvođačima.

Prilikom potpisivanja memoranduma, petrinjski gradonačelnik Dumbović je naglasio kako je Petrinja već postala grad projekata, te kako ima najprihvatljivije površine za ekološku proizvodnju.

"Kada jedan poduzetnik dođe s ovakvim pismom namjere, uvijek je dobro došao i nastojat ću uvijek da kao gradonačelnik, da sa svojim timom, ostvarimo dobre partnerske odnose", rekao je Dumbović.

Tagovi: Karma Agro, poljoprivreda, Petrinja, Darinko Dumbović, Arvind Kapur, lješnjaci, orasi, ekološka poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE