GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imovina Agrokomerca prodata za 3,3 miliona KM

Imovina Agrokomerca prodata za 3,3 miliona KM
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 15:23
Autor: SEEbiz
VELIKA KLADUŠA - Četiri nekretnine preduzeća Agrokomerc iz Velike Kladuše prodate su u protekli ponedjeljak, 24. februara, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši usmenim javnim nadmetanjem za skoro duplo manji iznos od ukupne predviđene početne cijene.

Tražioci prodaje, odnosno sudskog izvršenja, bili su fizička lica Sulejman Silić i Hašim Grahović iz Velike Kladuše i preduzeće AS iz Jelaha, kod Tešnja, koji su ranije sudskim putem zatražili izmirenje dugovanja koje je Agrokomerc imao prema njima. Sud je naposljetku donio odluku o prodaji nekretnina i nije uvažio zahtjev Agrokomerca da se od toga odustane sve dok se u tom preduzeću odvija privremena finansijska konsolidacija po odluci Vlade FBiH, izvijestile su Nezavisne novine.

Usmenim nadmetanjem ovdašnjem poduzetniku Kenanu Kekiću prodata je zgrada nekadašnje prehrambene industrije za iznos od 1.641.000, iako je njena procijenjena vrijednost iznosila 2.990.791 KM. Najbolju ponudu za nekadašnji objekat valionice, čija je procijenjena vrijednost bila 1.609.477 KM, dao je biznismen Agan Kekić od 990.000 KM.

Firma Kekić metali kupila je zemljište Orlovac na području sela Grahovo za 201.000 KM, iako je njegova procijenjena vrijednost bila 397.000 KM. Naposljetku, najbolju ponudu za poslovni prostor Agrokomerca u centru Velike Kladuše, koji je jedini prodat za veću cijenu od tražene, dali su tražioci izvršenja Sulejman Silić i Hašim Grahović.

Oni su za ovu nekretninu izdvojili 500.000, a njena procijenjena vrijednost bila je 321.750 KM. Najbolji ponuđači imaju rok od 30 dana da uplate ponuđene iznose, a ukoliko to ne učine iz bilo kojeg razloga, pravo kupovine stiču sljedeći najpovoljniji ponuđači. Interes za kupovinu pomenute imovine Agrokomerca bio je veoma veliki, jer se za usmeno javno nadmetanje, odnosno prodaju, ovih nekretnina prijavio veliki broj pravnih i fizičkih lica.

Tagovi: Agrokomerc, Sulejman Silić, Agan Kekić, Hašim Grahović
PROČITAJ I OVO
Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača
OPG
Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača
ZAGREB - Konzum očekuje da će u idućem razdoblju otkupljene količine od malih proizvođača dodatno rasti.
Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave
LETOVI
Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave
ZAGREB – Emirates je dobio odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima pa će tako od ponedjeljka 6. travnja prvi letovi krenuti iz Dubaija prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu i Zurichu.
Heathrow zatvara pistu zbog smanjenog broja letova
OČAJ
Heathrow zatvara pistu zbog smanjenog broja letova
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow najavila je da će zbog smanjenog broja letova u koronakrizi zatvoriti jednu od dvije sletne piste, određujući kao prioritet prijevoz medicinskih potrepština.
Ugostitelji: Koronakriza nas ubija
TEŠKO POGOĐENI
Ugostitelji: Koronakriza nas ubija
ZAGREB - Dva tjedna od zatvaranja objekata promet u ugostiteljstvu pao je za više od 90 posto, a s obzirom na mjere socijalne distanciranosti i neizvjesnost oko ponovnog rada, za tu je djelatnost pandemija covid-a 19 "restoragedon", kaže predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.
Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije
LOŠA GODINA
Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Dobit Telekoma Slovenije oštro je pala u prošloj godini, kako na razini grupe, tako i na razini matične kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE