GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imovina Agrokomerca prodata za 3,3 miliona KM

Imovina Agrokomerca prodata za 3,3 miliona KM
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 15:23
Autor: SEEbiz
VELIKA KLADUŠA - Četiri nekretnine preduzeća Agrokomerc iz Velike Kladuše prodate su u protekli ponedjeljak, 24. februara, pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši usmenim javnim nadmetanjem za skoro duplo manji iznos od ukupne predviđene početne cijene.

Tražioci prodaje, odnosno sudskog izvršenja, bili su fizička lica Sulejman Silić i Hašim Grahović iz Velike Kladuše i preduzeće AS iz Jelaha, kod Tešnja, koji su ranije sudskim putem zatražili izmirenje dugovanja koje je Agrokomerc imao prema njima. Sud je naposljetku donio odluku o prodaji nekretnina i nije uvažio zahtjev Agrokomerca da se od toga odustane sve dok se u tom preduzeću odvija privremena finansijska konsolidacija po odluci Vlade FBiH, izvijestile su Nezavisne novine.

Usmenim nadmetanjem ovdašnjem poduzetniku Kenanu Kekiću prodata je zgrada nekadašnje prehrambene industrije za iznos od 1.641.000, iako je njena procijenjena vrijednost iznosila 2.990.791 KM. Najbolju ponudu za nekadašnji objekat valionice, čija je procijenjena vrijednost bila 1.609.477 KM, dao je biznismen Agan Kekić od 990.000 KM.

Firma Kekić metali kupila je zemljište Orlovac na području sela Grahovo za 201.000 KM, iako je njegova procijenjena vrijednost bila 397.000 KM. Naposljetku, najbolju ponudu za poslovni prostor Agrokomerca u centru Velike Kladuše, koji je jedini prodat za veću cijenu od tražene, dali su tražioci izvršenja Sulejman Silić i Hašim Grahović.

Oni su za ovu nekretninu izdvojili 500.000, a njena procijenjena vrijednost bila je 321.750 KM. Najbolji ponuđači imaju rok od 30 dana da uplate ponuđene iznose, a ukoliko to ne učine iz bilo kojeg razloga, pravo kupovine stiču sljedeći najpovoljniji ponuđači. Interes za kupovinu pomenute imovine Agrokomerca bio je veoma veliki, jer se za usmeno javno nadmetanje, odnosno prodaju, ovih nekretnina prijavio veliki broj pravnih i fizičkih lica.

Tagovi: Agrokomerc, Sulejman Silić, Agan Kekić, Hašim Grahović
PROČITAJ I OVO
Vodik kao jedan od argumenata bolje budućnosti Đure Đakovića
SKRIVENI ADUTI
Vodik kao jedan od argumenata bolje budućnosti Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - I dok mnogi smatraju kako je brodski holding uspavani div kojeg će se teško postaviti na noge, postoji jedan argument kojeg malo tko spominje. A to je - vodik.
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
PROCJENE
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
SOLIN - Povod za razgovor s Marinkom Došenom, predsjednikom uprave "AD Plastik Grupe", svakako je nagrada Zlatni ključ za najboljega velikog izvoznika u 2019. godini.
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE