GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IBM studija: Glavni izazov bit će upravljanje radnom snagom na daljinu

IBM studija: Glavni izazov bit će upravljanje radnom snagom na daljinu
RAD NA DALJINU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novo istraživanje IBM-ovog Instituta za poslovnu vrijednost (Institute for Business Value - IBV) otkrilo je kako će glavni izazov za mnoge globalne anketirane izvršne direktore u sljedećih nekoliko godina biti upravljanje radnom snagom na daljinu.

Izvršni direktori čije su organizacije bile u prvih 20% po rastu prihoda među ispitanicima - daju prednost talentima, tehnologiji i partnerima u pozicioniraju svoje tvrtke za uspjeh nakon pandemije COVID-19.

Studija “Find your essential” ispitala je 3000 izvršnih direktora u 26 industrija i gotovo 50 zemalja te je provedena u suradnji s tvrtkom Oxford Economics .

"Pandemija COVID-19 ubrzala je digitalne transformacije poslovanja u brojnim tvrtkama neovisno o kojoj industriji je riječ.“, rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor, IBM Hrvatska. "IBM-ova studija pokazuje kako izvršni direktori razmišljaju slično kada je riječ o tehnologijama koje će donijeti benefite njihovom poslovanju te pomoći u stvaranju inovacija i personaliziranog korisničkog iskustva. Kada je riječ o tehnologiji, vidimo kako su izvršni direktori istaknuli – Internet stvari, hibridno računarstvo u oblaku, umjetnu inteligenciju i automatizaciju – kao ključne tehnologije za budućnost“.

Odabir fleksibilnog i skalabilnog tehnološkog temelja

Dvostruko više anketirani izvršnih direktora koji su ostvarili izuzetne rezultate u odnosu na one izvršne direktore koji nisu ostvarili takve rezultate reklo je kako tehnološki temelji predstavljaju najveći izazov u poslovanju i svjesni su koliko je važno biti spreman te biti predvodnik kada je riječ o primjeni novih tehnologija. Također, kako se tehnologije mijenjaju, tako se moraju mijenjati i njeni temelji.

Zaposlenici su najvažniji

IBM-ova godišnja studija otkrila je kako je većini anketiranih izvršnih direktora osnaživanje „udaljene“ radne snage bio glavni prioritet tijekom 2020. godine. Polovica anketiranih izvršnih direktora koja je imala uspješnije rezultate rekla je kako će upravljanje udaljenom radnom snagom biti izazov za vodeće ljude i u sljedećih nekoliko godina, a isto to je reklo samo 25% ispitanika koji su u svom poslovanju ostvarili slabije rezultate.

Partnerstvom do uspjeha uz otvorene inovacije

Prema IBV studiji, izvršni direktori koji ostvaruju bolje rezultate također su više usmjereni na partnerstva. 63% njih reklo je kako su upravo partnerstva postala još važnija za ostvarivanje poslovnih ciljeva. Samo polovica tog broja izvršnih direktora sa slabijim ostvarenim rezultatima reklo je isto. Na temelju rezultata ove studije, IBM-ova teza je da se najuspješniji izvršni direktori usmjeravaju isključivo na ono što najbolje rade, a na partnere i ekosustave se oslanjaju za pristup novim idejama i mogućnostima za inovacije.

Tagovi: rad na daljinu, rad od kuće, IBM studija, ljudski kapital, Institute for Business Value
PROČITAJ I OVO
Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
VELEDROGERIJE
Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
ZAGREB - To znači da bi se obaveze prema lijekarnama plaćale u 120 dana, a prema bolnicama u 180 dana'', rekao je predsjednik Uprave Medike
Ruska kompanija potvrdila interesovanje za preuzimanje Laste
PISMO NAMERE
Ruska kompanija potvrdila interesovanje za preuzimanje Laste
BEOGRAD – Ruska kompanija „Sinara-Transportne mašine“ je, samo deset dana nakon posete „Lasti“, poslala pismo o namerama i tim postupkom pokazala svoju zainteresovanost za kupovinu najstarijeg i najvećeg srpskog saobraćajnog preduzeća, čija bi privatizacija trebalo da se oglasi do kraja juna.
U Srbiji krenula proizvodnja Sputnjika V
CJEPIVO
U Srbiji krenula proizvodnja Sputnjika V
BEOGRAD - Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio je na svojim internetskim stranicama da je s Institutom "Torlak" pokrenuo proizvodnju ruskog cjepiva Sputnjik V u Srbiji.
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
ISPORUKE
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u srijedu da je s BioNTech/Pfizerom postignut dogovor o isporuci 50 milijuna doza cjepiva u drugom tromjesječju te najavila početak pregovora za treći ugovor o nabavi 1,8 milijardi doza od toga proizvođača za sljedeće dvije godine.
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
CJEPIVA
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
NEW YORK - Navodni problem s cjepivom protiv koronavirusa proizvođača Johnson & Johnson istovremeno je ozbiljan i rijedak, zbog čega je donositeljima odluka to poseban izazov.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE