GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iberia otkazala 444 leta u siječnju zbog štrajka zemaljskog osoblja

Iberia otkazala 444 leta u siječnju zbog štrajka zemaljskog osoblja
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2023 / 14:22
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Španjolski avioprijevoznik Iberia otkazao je 444 leta u razdoblju od 6. do 8. siječnja zbog štrajka zemaljskog osoblja nezadovoljnog odlukom da ih se prebaci u posebnu novoosnovanu kompaniju s drugačijim radnim uvjetima, izvijestila je kompanija.

Operater španjolskih aerodroma AENA u rujnu je organizirao natječaj za pružanje usluga zaprimanja prtljage i njenog pretovara na kojem je Iberia Airport Services izgubila licence za osam aerodroma, pa bi dio njenih radnika trebao prijeći pod okrilje kompanije koja je pobijedila na natječaju.

Grupacija Iberia je predložila osnivanje zajedničke kompanije u kojoj bi ona imala 20 postotni udio, a pobjednik natječaja 80 postotni, a u koju bi bili premješteni njeni radnici.

Grupacija Iberia je priopćila da će štrajkom biti pogođen 45.461 putnik na letovima njenih aviooperatera - Iberije, Iberije Expressa i Air Nostruma - a na svojoj internetskoj stranici je navela sva 444 otkazana leta. Među njima su domaći i međunarodni letovi.

Kompanija je napomenula da oštećeni putnici mogu zatražiti promjenu leta za neki drugi datum ili povrat uplaćenog novca.

Kao dodatak tom štrajku, sindikat UGT pozvao je kontrolore letova na najprometnijem španjolskom aerodromu Adolfo Suarez Madrid-Barajas da stupe u štrajk od 31. prosinca do 7. siječnja.

Tim štrajkom sindikat želi izboriti bolje radne uvjete za "preopterećene" zaposlenike u kontrolnim tornjevima. Veliki obujam posla im "ugrožava potrebnu koncentraciju" na tom važnom mjestu za sigrunost letova, naveo je UGT Madrid putem društvene mreže X, nekadašnjeg Twittera.

Tagovi: Iberia, ŠTRAJK
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE