GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ: Ne radi uređaj za osiguravanje prijelaza pruge na dionici Savski Marof - Dobova

HŽ: Ne radi uređaj za osiguravanje prijelaza pruge na dionici Savski Marof - Dobova
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uređaj za osiguravanje pružnog prijelaza 81 "Pliva" na dionici Savski Marof - Dobova oštećen je u prometnoj nesreći i trenutačno ne služi za regulaciju prometa, izvijestile su u četvrtak Hrvatske željeznice (HŽ), dodajući da sigurnost sudionika u cestovnome i željezničkom prometu pritom nije ugrožena.

Taj uređaj ne radi nakon što je 7. svibnja 2021. u 20,16 sati na tom prijelazu vlak udario vozilo dok je uređaj za osiguravanje prijelaza bio uključen, to jest dok su cestovni svjetlosno-zvučni signali bili uključeni, a polubranici spušteni.

Od siline udarca vozilo je odbačeno na betonsku kućicu u kojoj je smješten uređaj za osiguranje prijelaza i koja je pritom odbačena nekoliko metara dalje i znatno oštećena.

S obzirom na štetu na kućici te na složeni i dugotrajni popravak unutrašnjeg uređaja za osiguravanje prijelaza, ne može se predvidjeti kad će se uspostaviti regulacija prometa, ističe HŽ i dodaje kako čini sve da to bude što prije te moli sve sudionike u prometu za strpljenje.

Napominje kako vlakovi preko tog prijelaza prometuju tako da strojovođa postupa u skladu s Pravilnikom o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkom prometom.

To znači da prije prijelaza mora zaustaviti vlak i - nakon što se uvjeri da ga nitko ne prelazi - može nastaviti vožnju brzinom do najviše deset kilometara na sat dok čelo vlaka ne prođe preko prijelaza. Nakon toga može nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom.

Sigurnost sudionika u cestovnom i željezničkom prometu pritom nije ugrožena, ističe HŽ i dodaje kako su zbog obaveznog zaustavljanja vlakova ispred prijelaza 81 "Pliva" i zbog konfiguracije i rasporeda ostalih signalno-sigurnosnih uređaja na tom dijelu pruge moguće i povremene teškoće u radu željezničko-cestovnog prijelaza 83 "Drenje", koji će za vožnje vlakova iz smjera Dobove biti uključen određeno duže vrijeme (oko osam min).

HŽ također moli sve sudionike u prometu koji se tu nađu za strpljenje te da poštuju prometnu signalizaciju.

Tagovi: Hrvatske željeznice, HŽ Infrastruktura
PROČITAJ I OVO
BH Telecom: Bruto dobit skočila 76%
SKOK
BH Telecom: Bruto dobit skočila 76%
SARAJEVO - Najvažniji pokazatelji poslovanja BH Telecoma u prvih šest mjeseci 2021. godine su vrlo pozitivni i pored svih izazova koje je donijela pandemija COVID-19 u prvim mjesecima ove godine.
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
LINIJE
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
ZAGREB - Eurowings u kolovozu najavljuje čak 25 međunarodnih linija iz Njemačke prema šest hrvatskih zračnih luka.
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
BRODARI
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak od 57,4 milijuna kuna.
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
NAMIRENJE
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
RIJEKA – Uprava 3. maja, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, jučer je prvi put izašla službeno s prijedlogom i modelom namirenja preostalog dijela vjerovničkih potraživanja, koja ukupno iznose oko 104 milijuna kuna.
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
RAST
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
NOVO MESTO - Grupa Krka je u prvoj polovici godine ostvarila 808,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit porasla je 11 posto na 177,4 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE