GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti državnom proračunu

HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti državnom proračunu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2021 / 21:19
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) u četvrtak je priopćio da ulaganjem u obveznice 2016. nije počinio štetu ni jednom dioničaru, a niti državnom proračunu, reagirajući na tvrdnje malog dioničara koji ih na zagrebačkom Trgovačkom sudu tuži zbog isplate umanjene dividende dioničarima i oštećivanja države.

Na tom je sudu u četvrtak održano pripremno ročište nakon tužbe dioničara HT-a Boška Bojanovića u kojoj stoji da je HT krajem 2016. kupio obveznice Deutsche Telekoma International Finance B.V. (DTIF) registriranog u Nizozemskoj vrijednih 125 milijuna eura ili oko 925 milijuna kuna.

U tužbi se navodi da je to bila transakcija kojom se umanjuje porezna osnovica za iznos od gotovo milijardu kuna, s ciljem smanjenja ostvarene dobiti kao i smanjenja iznosa za isplatu dividende dioničarima, uključivši i Fond hrvatskih branitelja.

"Obveznice su iskupljene u travnju 2020. godine u punom iznosu te nema nikakve dvojbe da je predmetno ulaganje dobra investicija kojom ni u kojem slučaju nije počinjena šteta ni jednom od dioničara, a niti državnom proračunu. Dapače, konkretno ulaganje je doprinijelo održavanju vrijednosti kompanije.

Pritom, upravljanje novcem što uključuje i kupnju obveznica ili bilo kojih drugih financijskih instrumenata ne utječe na dobit kompanije koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima", navode u HT-u.

Ističu i kako je činjenica da je kompanija u prosincu 2016. uložila 125 milijuna eura u obveznice transparentno objavljena.

Sljedeće ročište u ovom slučaju Trgovački sud zakazao je za 12. travnja.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Deutsche Telekom, Boško Bojanović
PROČITAJ I OVO
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
DUBROVNIK - U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.
AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
AD Plastik neće isplatiti dividendu
SOLIN -  To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
PLASTIKA
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
LONDON - Količine reciklirane plastike u Europi se moraju više nego utrostručiti kako bi sve tvrtke koje proizvode bezalkoholna pića prešle na u potpunosti reciklirane boce, upozorila je japanska kompanija Suntory Beverage and Food.
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
SNAŽAN RAST
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
KOPER - Grupa Luka Koper je u prvom tromjesečju ove godine povećala obujam pretovarene robe za 18 posto na nešto manje od 5,9 milijuna tona. Ostvario je rast u svim grupama roba, posebice u tekućim i rasutim teretima. Neto dobit porasla je 18 posto na 16,45 milijuna eura.
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE