GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe

Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
UHLJEBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2023 / 10:38
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Hrvatske šume, državna tvrtka koja je u fokus javnosti došla zbog poruka koje su najviši vladini dužnosnici slali bivšem predsjedniku uprave oko zapošljavanja njima bliskih osoba, posljednjih je godina očito postala utočište za političke uhljebe, piše u nedjelju Jutarnji list.

Krunoslav Jakupčić, koji je kao član HDZ-a postao šef Hrvatskih šuma 20. veljače 2017., na toj se poziciji zadržao i nakon što je uhićen u aferi vjetroelektrane, sve do trenutka kada se odlučio na mirovinu u studenome prošle godine.

Nakon izbijanja afere “Puno ti hvala”, u kojoj se razotkrio stupanj masovnog zapošljavanja preko veze u Hrvatskim šumama, sada je malo jasnije zašto je Jakupčić, unatoč uhićenju, ostao na svojoj poziciji, odnosno zašto ga vlada nije smijenila.

U tom šestogodišnjem mandatu, sve dok nije postao ministar gospodarstva, na čelu Nadzornog odbora Hrvatskih šuma bio je Davor Filipović koji se i sam, uz Marka Milića, Krunoslava Katičića, Branka Bačića i Mariju Vučković, našao u aferi s porukama.

Zamijenio ga je, jasno, istaknuti HDZ-ovac, predsjednik Županijske organizacije stranke Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić.

A modus operandi svih ovih zapošljavanja bio je da su osobe prvo postale pripravnici, potom bi dobile ugovor na određeno, a onda i za stalno.

Prema podacima koje su Jutarnjem listu dostavili iz Hrvatskih šuma, u mandatu Krunoslava Jakupčića, od veljače 2017. do studenoga 2022., broj zaposlenih povećao se za čak 1040, odnosno 14 posto. “Povećanje broja radnika ponajviše se odnosi na zapošljavanje radnika na projektima financiranim iz fondova EU, odnosno osnovan je novi Sektor za zelenu energiju i projekte sufinancirane sredstvima fondova EU i međunarodne projekte, čije su plaće većim dijelom financirane iz samih projekata EU”, tvrde u Hrvatskim šumama.

Tagovi: Hrvatske šume, Marko Milić, Krunoslav Jakupčić, Niko Dujmović
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE