GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding prihvatio pet od sedam zahtjeva radnika Čistoće, štrajk se nastavlja

Holding prihvatio pet od sedam zahtjeva radnika Čistoće, štrajk se nastavlja
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2023 / 16:13
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Radnici zagrebačke Čistoće nastavljaju sa štrajkom, a ulice Zagreba sve su krcatije smećem.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika Čistoće, no radnici još traže povećanja koeficijenata na 1.8 za najniže plaćene radnike i na 2.4 za vozače, dok to Uprava ne prihvati radnici se neće vratiti na posao.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je pet zahtjeva radnika, koji su od sinoć obustavili rad, uključujući nabavu nove ispravne HTZ opreme i plaćanje kartica vozača, koje su vozači dosad morali plaćati sami. Prihvatili su i zahtjeve za izradu sistematizacije radnih mjesta u roku 30 dana, upute na koji način radnici trebaju prikupljati otpad, te besplatni parking za radnike Čistoće ispred podružnice, koji su dosad morali plaćati.

O ostalih sedam zahtjeva u Upravi su spremni pregovarati. Radnici prihvaćaju da se od sedam zahtjeva njih pet rješava putem pregovora u procesu mirenja, a prije povratka na posao još traže da se povećaju koeficijenti za najniže plaćene radnike na 1.8 i za vozače na 2.4.

Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata, potvrdio je za Media servis kako je Uprava prihvatila 5 zahtjeva od 11. Neki od tih su: upute o ponašanju radnika na terenu, nabavka HTZ opreme, sistematizacija poslova u roku od 30 dana. No, jedan zahtjev ostao je uvjet povratka na posao.

"Radnici su na to poslali svoj odgovor i rekli da su spremni vratiti se na posao ako im se samo još prihvati zahtjev za korekcijom koeficijenata. Znači da najniži radnici u Čistoći dobe koeficijent 1.8, a vozači 2.4 i Uprava je rekla da to ne može prihvatiti." Iveković naglašava kako problemi u Čistoći traju već neko vrijeme.

"Radnici su ovdje već dulje nezadovoljni, pa u 12. mjesecu je bio prosvjed na kojem su poslane poruke što se traži. Uprava je nastavila odugovlačiti s pregovorima i jednostavno ostavila te radnike u jako lošim uvjetima. Radnici ovime samo traže da se ubrza rješavanje problema koji su nagomilani. Kažem, došli su jako blizu nečega čime bi bili zadovoljni a Uprava se vjerojatno inati da ne želi prihvatiti ovaj zahtjev. Po mom mišljenju to je je nerazumno."

Tagovi: Čistoća Zagreb, Mirjana Kaltak, Marina Ivandić, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, Nenad Molc, Novi sindikat
PROČITAJ I OVO
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
SIROVINE
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
KOPRIVNICA - Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom ove godine podmiriti s domaćih polja.
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
GUBITAK
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
BIHAĆ - Bihaćka pivovara potonula je prošle godine u veliki gubitak usljed smanjenih prihoda i naraslih rashoda, prenose mediji.
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SURADNJA
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SARAJEVO - U poslovnoj zgradi BH Telecoma u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje ugovora o implementaciji DWDM optičke infrastrukture između kompanija BH Telecom i Nokia Solutions and Networks.
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE