GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi

Hisense Gorenje u siječnju otvara tvornicu televizora i zapošljava 400 ljudi
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Gorenje započet će s proizvodnjom televizora s markom Hisense za europsko tržište u Velenju u siječnju sljedeće godine u sklopu nove tvrtke Hisense Europe Electronic.

U prvoj fazi bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzimajući u obzir stručno osoblje, do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Nova tvornica TV-a prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja zaposlenicima iz proizvodnih pogona u Gorenju, tako da će imati priliku ponovno se zaposliti u novoj tvornici. Radna mjesta za umirovljenike u tvrtki Hisense Europe Electronic zamijenit će nova radna mjesta u tvrtki Gorenje, objavilo je danas Hisense Gorenje.

Osim proizvodnih radnika, dio stručnog osoblja tražit će se i u tvrtkama grupe Hisense Europe, a u oba slučaja pružit će se mogućnost i drugim vanjskim kandidatima. Novoprimljeni proizvodni radnici započet će s obukom u tvornici TV-a 15. prosinca.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će se dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, a zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje.

Hisense Gorenje uvjeren je da će uspostavljanje proizvodnje Hisense televizora pridonijeti ne samo smanjenju lokalne nezaposlenosti, već i jačanju inovacija, širenju proizvodnih aktivnosti, održivom razvoju i većoj konkurentnosti i internacionalizaciji.

"Otvaranje više novih radnih mjesta u savinjsko-šaleškoj regiji ima dodatnu težinu u svjetlu procesa restrukturiranja regije ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, što je posebno važno za mala poduzeća", zaključuju u Hisense Gorenju.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Hisense Europe Electronic
PROČITAJ I OVO
Saponia: Neto dobit uzletjela za tri i pol puta
UZLET
Saponia: Neto dobit uzletjela za tri i pol puta
OSIJEK - Osječka Saponija je u prvih devet mjeseci ostvarila 38,5 milijuna kuna neto dobiti, što je 3,5 puta veća dobit nego u istom razdoblju lani, kada je iznosila 11 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog u utorak.
EBRD kupio udjel u Adriatic Metalsu: Podrška ulaganjima u Varešu
KUPNJA
EBRD kupio udjel u Adriatic Metalsu: Podrška ulaganjima u Varešu
SARAJEVO - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) stekla je 2,62 posto udjela u kompaniji Adriatic Metals PLC za podršku razvoju projekta srebrnog projetka u Varešu.
Trgovci: Ne donosite dodatna ograničenja u vrijeme pandemijske krize
UPOZORENJE
Trgovci: Ne donosite dodatna ograničenja u vrijeme pandemijske krize
ZAGREB - HUP- Udruga trgovine je jedinstvenog stava da vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 nije dobar trenutak za nametanje dodatnih ograničenja u radu trgovina, a to se odnosi i na rad nedjeljom.
Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji
USPJESI
Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji
POREČ - I ove su se godine vina istarske Agrolagune - Castello Festigia 2017, Riserva LV 2016 i Cabernet Sauvignon Festigia 2017 - iz Italije, s natjecanja „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“, vratila sa zlatnim medaljama. Pritom je vino Castello Festigia 2017 osvojilo i nagradu za najbolje vino iz Hrvatske prema odabiru novinara sudaca.
Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
POJAČANJA
Adria Media Zagreb pojačala se s najvećim domaćim eksperticama native oglašavanja
ZAGREB - Najveći domaći stručnjaci native oglašavanja, Silvana Mrvelj i Anita Vučinić Naprta, postali su u listopadu članovima Adria Media Zagreb tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE