GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hilton stiže u Ulcinj

Hilton stiže u Ulcinj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2023 / 08:24
Autor: SEEbiz
ULCINJ - Na lokaciji nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju gradiće se prestižan hotel sa pet zvjezdica, a za upravljanje objektom zainteresovana je svjetska hotelska grupacija Hilton.

U Ulcinju postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za grad, poručio je predsjednik Vlade Dritan Abazović tokom sastanka sa potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton, Dominikom Pikemalom (Dominique Piquemal) i novim investitorom za lokaciju nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju, Arberom Krijeziuom (Arber Kryeziu). Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Barjaktari.

Podsjetimo, ranije je objavljeno da će budućim hotelom Jadran upravljati Hilton. Da je riječ o svjetski poznatom hotelskom lancu potvrdio je i Abazović prilikom potpisivanja ugovora između Morskog dobra i kompanije Royal u aprilu mjesecu, međutim nije precizirao o kome je riječ, navodeći da su pregovori u toku, a da je njegovo ime i dalje tajna. Vrijednost investicije je, kako je tada rečeno, 40 mil EUR.

- Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja globalno značajnog hotelskog brenda kao što je Hilton da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju, gdje postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za Ulcinj. Takođe je istakao veliki napredak u turističkoj ponudi u Crnoj Gori u prethodnom periodu, kao i napore uložene da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će i ovaj hotel biti od ključnog značaja - saopšteno je.

Pikemal je kazao da Hilton prepoznaje veliki potencijal u Crnoj Gori i Ulcinju za razvoj hotela, kao i da su ključni činioci prelijepa priroda i ljubaznost i gostoprimstvo ljudi.

Tagovi: Hilton, Ulcinj
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE