GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hidria gradi visokotehnološki centar vrijedan 40 milijuna eura

Hidria gradi visokotehnološki centar vrijedan 40 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2021 / 07:23
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenska Hidria će započeti izgradnju novog centra visoke tehnologije u Donjoj Idriji, vrijednog 40 milijuna eura, za razvoj i proizvodnju ključnih dijelova elektromotora za hibridna i električna vozila.

Radovi će započeti sljedeće godine, počevši sredinom 2023. godine.

Savremeni razvojno -proizvodni pogon bit će izgrađen u industrijskoj zoni, na području nekadašnjeg Ilesa u Donjoj Idriji, izvještava RTV Slovenije.

Na površini od gotovo dva nogometna igrališta nalazit će se najsavremeniji objekti s automatiziranom i robotski digitalno podržanom tehnologijom na 15.000 kvadratnih metara.

Centar će biti posvećen razvoju i proizvodnji dijelova za elektromotore za hibridna i električna vozila novih generacija. Iz nove tvornice ključni dijelovi elektromotornih hibridnih pogona za vozila BMW i Mercedes bit će na prvom mjestu.

Direktor Hidria Holdinga Iztok Seljak objasnio je kako će to biti digitalizirana, automatizirana i robotizirana tvornica. Postupno će zapošljavati 100 novih visokokvalificiranih zaposlenika te će stvarati proizvode koji će znatno premašiti 100.000 eura dodane vrijednosti po zaposleniku pri ciljanoj prodaji od 100 miliona eura.

Kako javlja Radio Slovenija, Hidria će ove godine ostvariti 300 milijuna eura prihoda od prodaje. S novom tvornicom namjeravaju ih povećati za još 100 milijuna eura.

Tagovi: Hidria, električni automobili, Iztok Seljak, hibridni automobili
PROČITAJ I OVO
Holding sindikatima dao novu ponudu, sastanak tek poslijepodne
PONUDA
Holding sindikatima dao novu ponudu, sastanak tek poslijepodne
ZAGREB - Pregovori predstavnika sindikata i Uprave Holdinga zasad nisu dali rezultata. Pomirba nije postignuta pa ni dogovor o povećanju plaća za svih 7000 radnika. Ako se ne dogovore tijekom današnjega dana, stječu se uvjeti za generalni štrajk.
Glovo otpušta 250 radnika
OTPUŠTANJA
Glovo otpušta 250 radnika
BARCELONA - Glovo planira otpustiti 250 radnika u pratećim službama zbog smanjene potražnje u razdoblju visoke inflacije i skoka troškova života.
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
ULOŠCI
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
VRBOVEC - PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
REZOVI
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
NEW YORK - Nizozemska kompanija Philips otpustit će oko 6000 zaposlenika diljem svijeta, što je osam posto od ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem s tržišta medicinskog uređaja za liječenje problema sa spavanjem.
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
OPASNO
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
CANBERRA - Multinacionalna rudarska kompanija Rio Tinto je ranije ovaj mjesec izgubila radioaktivnu kapsulu te se javnosti ispričala zbog toga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE