GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hapag-Lloyd i Maersk najavljuju novi savez

Hapag-Lloyd i Maersk najavljuju novi savez
SAVEZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2024 / 17:20
Autor: SEEbiz
LONDON - Njemački Hapag-Lloyd i danski Maersk najavili su u srijedu uspostavu novog logističkog saveza na početku 2025. godine, signalizirajući preslagivanje kapaciteta u postpandemijskom razdoblju

Savez Gemini Cooperation obuhvatit će 290 brodova ukupnog kapaciteta 3,4 milijuna kontejnera (TEU), pri čemu će Maersk osigurati 60 posto, a Hapag-Lloyd ostatak.

Prema sporazumu, Hapag-Lloyd će krajem siječnja 2025. napustiti brodarski savez THE Alliance koji obuhvaća tri spojene japanske linije pod nazivom Ocean Network Express (ONE), tajvanski YangMing i južnokorejski HHM, nekadašnji Hyundai Merchant Marine.

Maersk će pak okončati savez 2M sa švicarskom tvrtkom za kontejnerski prijevoz MSC, kao što je i najavio prije godinu dana.

Oba saveza pomogla su brodarima da kapacitete u proteklim godinama prilagode izmjenama obrazaca potražnje na putu iz Azije u Europu, kao i na Atlantiku i Pacifiku.

Tvrtke su u međuvremenu promijenile strategiju kako bi osigurale tržišni udio u promijenjenim uvjetima u postpandemijskom svijetu u kojem prihod od prijevoza tereta pada uglavnom zbog prigušenog gospodarskog rasta.

Drugi i peti najveći operater kontejnerskih brodova provest će prijelaz do kraja godine, a korisnici će nastaviti primati usluge prema postojećim ugovorima, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Suradnja će obuhvatiti trgovinske rute Azija/zapadna američka obala, Azija/istočna američka obala, Azija/Bliski istok, Azija/Mediteran, Azija/sjeverna Europa, Bliski istok–Indija/Europa i Transatlantik.

Tagovi: Hapag, Maersk, brodari, logistika, Gemini Cooperation
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE