GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa odobrila objavu ponude za preuzimanje Tankerske Next Generation

Hanfa odobrila objavu ponude za preuzimanje Tankerske Next Generation
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 18:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo Tankerskoj plovidbi objavu ponude za preuzimanje preostalih dionica Tankerske Next Generation, po cijeni od 78 kuna po dionici, izvijestila je ta regulatorna agencija.

Tankerska Next Generation ima temeljni kapital od 436,7 milijuna kuna, koji je podijeljen na 8,7 milijuna redovnih dionica. Tankerska plovidba, pak, drži 7,98 milijuna redovnih dionica tog brodarskog društva, što čini 91,41 posto temeljnog kapitala i daje 91,71 posto dionica s pravom glasa.

Predmet ponude je preostalih 749.795 dionica Tankerske Next Generationa. Hanfa je utvrdila da je ponuditelj izdvojio potrebna novčana sredstva za njihovo preuzmanje, navodi se u današnjem rješenju.

Također, Upravno vijeće te regulatorne agencije odobio je danas Helios Farosu prospekt EU-a za oporavak u vezi s uvrštenjem 13 milijuna redovnih dionica na uređeno tržište, ukupnog nominalnog iznosa od 130 milijuna kuna.

Podsjetimo, na Glavnoj skupštini te tvrtke sredinom travnja dioničari su donijeli odluku o povećanju temeljnog kapitala za 130 milijuna kuna, na 365,96 milijuna kuna, izdanjem 13 milijuna novih redovnih dionica.

Te dionice uplatili su PBZ Croatia osiguranje u ime svojih istoimenih obveznih mirovinskih fondova kategorija A i B, u visini od 104 milijuna kuna, i Valamar Riviera, u iznosu od 26 milijuna kuna.

Tagovi: Hanfa, Tankerska Next Generation, Tankerska plovidba
PROČITAJ I OVO
Bertelsmann predviđa stabilnu financijsku godinu unatoč inflaciji
PREDVIĐANJA
Bertelsmann predviđa stabilnu financijsku godinu unatoč inflaciji
BERLIN - Njemački konglomerat Bertelsmann predviđa stabilne poslovne brojke za ovu godinu unatoč ratu u Ukrajini i inflaciji.
Japunčić: U Fortenovi još ne mogu mirno spavati
ANALITIČARI
Japunčić: U Fortenovi još ne mogu mirno spavati
ZAGREB - Financijski stručnjak Hrvoje Japunčić analizirao je situaciju šest godina nakon afere oko Agrokora, kao i o tome što zapravo u bliskoj budućnosti čeka Foretnova grupu.
Deutsche Bahn se snažno oporavio u 2022.
OPORAVAK
Deutsche Bahn se snažno oporavio u 2022.
FRANKFURT - Deutsche Bahn je u 2022. poslovao s operativnom dobiti od 1,3 milijarde eura, nakon operativnog gubitka od 1,5 milijardi eura u 2021.
Skok dobiti i marže H&M-a
SJAJNE BROJKE
Skok dobiti i marže H&M-a
STOCKHOLM - H&M je izvijestio o skoku operativne dobiti u prvom poslovnom kvartalu zahvaljujući smanjenim troškovima koji su nadoknadili slabiju prodaju u uvjetima visoke inflacije.
Piletina Cekin dobila certifikat Proizvedeno bez upotrebe antibiotika
CERTIFIKAT
Piletina Cekin dobila certifikat Proizvedeno bez upotrebe antibiotika
VARAŽDIN - Tvrtka KOKA, vodeća domaća peradarska kompanija koja posluje u sastavu Grupe Vindija, ispunila je sve uvjete za certificiranje proizvoda pod brendom Cekin oznakom „PROIZVEDENO BEZ UPORABE ANTIBIOTIKA“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE