GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa odobrila Laguni Novigrad preuzimanje HTP Korčula i HTP Orebić

Hanfa odobrila Laguni Novigrad preuzimanje HTP Korčula i HTP Orebić
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2021 / 17:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo Laguni Novigrad objavljivanje ponuda za preuzimanje HTP Korčula po cijeni od 66,06 kuna za dionicu te HTP Orebić po cijeni od 154 kune za dionicu.

Obveza za preuzimanje te dvije hotelsko-turističke kompanije nastala je 4. studenoga 2020. godine, kada je Laguna Novigrad kupila šest poslovnih udjela u zagrebačkoj tvrtki Dalmacija Hoteli, a vrijednost transakcije bila je 140 milijuna kuna.

Naime, Dalmacija Hoteli u svom vlasništvu imaju 1,42 milijuna redovnih dionica HTP Korčula, što čini 57,53 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke. Također, posjeduju i 300.000 dionica HTP Orebića, što predstavlja 63,05 posto udjela u temeljnom kapitalu.


Tvrtku Dalmacija hoteli osnovao je Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS, koji je 2014. u sklopu predstečajne nagodbe postao većinski vlasnik HTP Korčula i HTP Orebić, čime je izbjegnut njihov stečaj.

Tvrtke u vlasništvu Dalmacija hotela imaju sedam hotela, apartmansko naselje i kamp s mobilnim kućicama, ukupnog kapaciteta tisuću smještajnih jedinica, dok pod brendom Lagune Novigrad Aminess posluje šest hotela, tri kampa s mobilnim kućicama i kompleks vila u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kapaciteta 3.850 smještajnih jedinica.

Ukupni temeljni kapital HTP Korčula iznosi 123,44 milijuna kuna, a podijeljen je na 2.468.869 redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa 50,00 kn.Temeljni kapital HTP Orebić iznosi 47,6 milijuna kuna, a podijeljen je na 475.820 redovnih dionica na ime, nominalnog iznosa 100 kuna.

Temeljem elaborata o procjeni, fer vrijednost za dionicu HTP Korčula na dan nastanka obveze za preuzimanje je 62 kune, a za dionicu HTP Orebić 132,4 kune, pa budući da je Laguna Novigrad ponudila za dionicu HTP Korčula 66,06 kuna, a HTO Oprebića 154 kuna, Hanfa je utvrdila da su ponuđene cijene u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Tagovi: Hanfa, Laguna Novigrad, HTP Korčula, HTP Orebić
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
OPREMA
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
PERRET - Francuski proizvođač brzih vlakova Alstom objavio je u četvrtak da je s podružnicom Deutsche Bahna DB Regio potpisao ugovor o isporuci digitalnih sustava za 215 vlakova.
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku
TELEVIZIJA
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku

ZAGREB – EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge. EON se može isprobati uz posebnu akcijsku ponudu – 30 dana besplatnog korištenja.

BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
ULAGANJA
BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom sa domaćim producentskim kućama i rediteljima će putem platforme BHContentLab zajednički realizirati snimanje nekoliko domaćih igranih TV serija.
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE