GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa nije odobrila švicarskom holdingu objavu ponude za preuzimanje Luke Rijeka

Hanfa nije odobrila švicarskom holdingu objavu ponude za preuzimanje Luke Rijeka
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2023 / 16:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odbacilo zahtjev švicarskog društva Zentralschweizerische Investment Holding AG za odobrenje objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje društva Luka Rijeka, priopćeno je iz Hanfe.

U obrazloženju takvog rješenja Hanfa navodi da to švicarsko društvo usprkos višestrukim zahtjevima za pomicanje rokova i dobivenim odgodama nije dostavilo dokumentaciju koja je nužna za postupanje po zahtjevu.

Hanfa je u lipnju dostavila i konačno upozorenje opunomoćeniku društva, no kako ni tada nije do došlo do promjene, Hanfa je u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava odbacila zahtjev.

Navode i da Zentralschweizerische Investment Holding prilikom podnošenja zahtjeva, 13. travnja 2023., nije bio dioničar Luke Rijeka.

Iz Hanfe podsjećaju da su potkraj travnja odobrili češkom društvu Port Acquisitions objavljivanje obvezne ponude za preuzimanje društva Luka Rijeka. Ta je obveza za društvo nastala nakon prelaska kontrolnog praga dionica, koji je prilikom podnošenja zahtjeva za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje iznosio 34,42 posto temeljnog kapitala Luke Rijeka.

Cijena koju se Port Acquisitions u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 8,40 eura za svaku redovnu dionicu Luke Rijeka. Port Acquisitions osnovan je u studenome 2022., a jedini osnivač je CE Industries, češki industrijski holding koji djeluje na europskim tržištima željezničkog prometa, recikliranja sirovine i energije.

Tagovi: Luka Rijeka, Hanfa, Zentralschweizerische Investment Holding AG
PROČITAJ I OVO
Njemačka: Veliki bankroti u porastu - kao tijekom pandemije
STEČAJEVI
Njemačka: Veliki bankroti u porastu - kao tijekom pandemije
BERLIN - U njemačkom gospodarstvu sve je više slučajeva velikih bankrota, pokazalo je istraživanje osiguravajuće kuće za kredite Allianz Trade.
Ryanair uvrstio Sarajevo na popis svojih destinacija, WizzAir povećava broj letova
LEtOVI
Ryanair uvrstio Sarajevo na popis svojih destinacija, WizzAir povećava broj letova
SARAJEVO - Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair odlučila je uvrstiti Sarajevo na popis destinacija s kojih će naredne godine obavljati letove a njegov izravni konkurent WizzAir povećat će broj linija s glavnim gradom BiH.
Michelin zatvara dvije tvornice u Njemačkoj
POTEZI
Michelin zatvara dvije tvornice u Njemačkoj
BERLIN - Francuski proizvođač guma Michelin danas je najavio zatvaranje dviju tvornica u Njemačkoj, zbog čega će više od 1500 ljudi ostati bez posla. Kako objašnjava francuska novinska agencija AFP, glavni razlozi su sve veći troškovi i sve jača konkurencija zemalja s jeftinijom radnom snagom.
Easyjet se nakon tri godine vratio profitu
U PLUSU
Easyjet se nakon tri godine vratio profitu
LONDON - Britanski zrakoplovni prijevoznik Easyjet vratio se na dobit nakon tri godine u prošloj poslovnoj godini, koja za tvrtku završava krajem rujna.
EBRD investira 60 milijuna eura u Mplus
INVESTICIJE
EBRD investira 60 milijuna eura u Mplus
ZAGREB – Mplus Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) ostvarila je značajan iskorak u razvoju svoje Business Process Outsourcing (BPO) poslovne vertikale potpisivanjem ugovora o ulaganju 60 milijuna eura vrijedne investicije Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) - podložno regulatornim odobrenjima nadležnih vlasti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE