GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna

HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) u srijedu su objavile natječaj za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog, čime će se prema očekivanjima riješiti gužve i ljetni zastoji na toj dionici, a procijenjena vrijednost radova je 495 milijuna kuna, izvijestili su iz HAC-a.

Riječ je, kako su za Hinu objasnili iz HAC-a, o objavi punog naziva "prethodno savjetovanje otvorenog postupka javne nabave za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog", koji se može nazvati i natječajem, a svi zainteresirani imaju pet dana od objave mogućnost raspitati se o svemu šti ih zanima oko tih radova i nabave.

Nakon tih pet dana, nastavlja se procedura redovne javne nabave, dodaju iz HAC-a.

Predmet tog nadmetanja su radovi za izgradnju trase s objektima, uključujući i kapitalne - tunel Zagori i vijadukt Ričina, te izgradnja spojnih cesta u čvorovima Selce i Novi Vinodolski na državnu cestu D8.

Radovi na opremanju dionice ugovarat će se naknadno, a radovi na izmještanju instalacija i novim priključcima provest će se sporazumno s upraviteljima pojedinih instalacija, ističu iz HAC-a.

Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, a preostalih 3,3 km odnosi se na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8). Dio obilaznice, dionica Selce - Novi Vinodolski, sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i pozicijom se poklapa s lijevim kolnikom ove autoceste.

"S obzirom na geografski položaj i teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja dionice će biti vrlo zahtjevna, jer se na nepunih 10 km treba izgraditi znatan broj objekata, poput tunela Zagori duljine 834 m, te vijadukta Ričina dugog 1.062 m", ocjenjuju iz HAC-a.

Dodaju da je Novi Vinodolski jedna od najprometnijih destinacija na Jadranskoj magistrali, te da ljetne gužve često paraliziraju taj grad i promet magistralom koja prolazi kroz grad i razdvaja ga na dva dijela.

Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom, a time će se i preusmjeriti tranzitni promet iz grada i značajno poboljšati kvalitetu života u Novom, poručuju iz te cestarske kompanije.

Podsjećaju i da je autocesta A7 dio jadranskog prometnog pravca koji je predviđen kao europska cesta E-65 (dijelom E-61), a osim međunarodnog i državnog, A7 ima i veliki regionalni i lokalni značaj, jer omogućuje razvoj Crikveničko-vinodolske rivijere, Senja i Velebitskog primorja, kao i otoka Krka, Cresa, Lošinja, Raba i Paga.

S obzirom na duljinu sektora Križišće – Žuta Lokva od 56,5 km, planira se etapna izgradnja po dionicama, pri čemu iz HAC-a napominju da "upravo kreće realizacija prve faze, izgradnja obilaznice Novog Vinodolskog".

Tagovi: Hrvatske autoceste, Novi Vinodolski
PROČITAJ I OVO
Moguć totalni štrajk u Zagrebačkom holdingu
PREGOVORI
Moguć totalni štrajk u Zagrebačkom holdingu
ZAGREB - Ovaj vikend započeli su u tajnosti intenzivni pregovori Uprave Zagrebačkog holdinga i predstavnika 19 sindikata u procesu mirenja.
Krka će u prvoj polovici godine početi graditi novi pogon u Krškom
INVESTICIJE
Krka će u prvoj polovici godine početi graditi novi pogon u Krškom
NOVO MESTO - Farmaceutska tvrtka Krka će u Krškom, gdje je 2015. otvorila pogon za proizvodnju farmaceutskih djelatnih tvari Sinteza 1, ove godine započeti s izgradnjom dodatnih pogona, odnosno centra za kemijsku analizu i pogona Sinteza 2.
Novi sustav naplate cestarina stiže iduće godine
CESTARINE
Novi sustav naplate cestarina stiže iduće godine

ZAGREB - Novi sustav naplate cestarine u Hrvatskoj trebao bi, prema službenim najavama, profunkcionirati najranije krajem 2024. godine. Kako bi se to zaista dogodilo, ubrzavaju su pripreme za njegovu implementaciju, piše u subotu Jutarnji list.

De Sarno postao novi kreativni direktor modne kuće Gucci
KARIJERE
De Sarno postao novi kreativni direktor modne kuće Gucci
PARIZ - Francuska grupa Kering, koja posjeduje talijansku modnu kuću Gucci, imenovala je Sabata de Sarna novim kreativnim direktorom popularnog brenda.
Britanska aviokompanija Flybe u stečaju, svi letovi otkazani
AGONIJA
Britanska aviokompanija Flybe u stečaju, svi letovi otkazani
LONDON - Britanska niskotarifna aviokompanija Flybe obustavila je sve svoje letove, po drugi put postala nesolventna, a upravljanje kompanijom preuzeli su stečajni upravitelji, priopćio je danas ovaj regionalni prijevoznik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE