GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna

HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) u srijedu su objavile natječaj za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog, čime će se prema očekivanjima riješiti gužve i ljetni zastoji na toj dionici, a procijenjena vrijednost radova je 495 milijuna kuna, izvijestili su iz HAC-a.

Riječ je, kako su za Hinu objasnili iz HAC-a, o objavi punog naziva "prethodno savjetovanje otvorenog postupka javne nabave za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog", koji se može nazvati i natječajem, a svi zainteresirani imaju pet dana od objave mogućnost raspitati se o svemu šti ih zanima oko tih radova i nabave.

Nakon tih pet dana, nastavlja se procedura redovne javne nabave, dodaju iz HAC-a.

Predmet tog nadmetanja su radovi za izgradnju trase s objektima, uključujući i kapitalne - tunel Zagori i vijadukt Ričina, te izgradnja spojnih cesta u čvorovima Selce i Novi Vinodolski na državnu cestu D8.

Radovi na opremanju dionice ugovarat će se naknadno, a radovi na izmještanju instalacija i novim priključcima provest će se sporazumno s upraviteljima pojedinih instalacija, ističu iz HAC-a.

Ukupna duljina obilaznice iznosi 9,8 km, od toga 6,5 km po trasi buduće autoceste A7, a preostalih 3,3 km odnosi se na spojne ceste do Jadranske magistrale (D8). Dio obilaznice, dionica Selce - Novi Vinodolski, sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva i pozicijom se poklapa s lijevim kolnikom ove autoceste.

"S obzirom na geografski položaj i teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja dionice će biti vrlo zahtjevna, jer se na nepunih 10 km treba izgraditi znatan broj objekata, poput tunela Zagori duljine 834 m, te vijadukta Ričina dugog 1.062 m", ocjenjuju iz HAC-a.

Dodaju da je Novi Vinodolski jedna od najprometnijih destinacija na Jadranskoj magistrali, te da ljetne gužve često paraliziraju taj grad i promet magistralom koja prolazi kroz grad i razdvaja ga na dva dijela.

Izgradnjom obilaznice riješit će se prometna zagušenja u Novom Vinodolskom, a time će se i preusmjeriti tranzitni promet iz grada i značajno poboljšati kvalitetu života u Novom, poručuju iz te cestarske kompanije.

Podsjećaju i da je autocesta A7 dio jadranskog prometnog pravca koji je predviđen kao europska cesta E-65 (dijelom E-61), a osim međunarodnog i državnog, A7 ima i veliki regionalni i lokalni značaj, jer omogućuje razvoj Crikveničko-vinodolske rivijere, Senja i Velebitskog primorja, kao i otoka Krka, Cresa, Lošinja, Raba i Paga.

S obzirom na duljinu sektora Križišće – Žuta Lokva od 56,5 km, planira se etapna izgradnja po dionicama, pri čemu iz HAC-a napominju da "upravo kreće realizacija prve faze, izgradnja obilaznice Novog Vinodolskog".

Tagovi: Hrvatske autoceste, Novi Vinodolski
PROČITAJ I OVO
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
PRODAJA
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prodao je leasing kompaniji Dubai Aerospace Enterprise 15 aviona 737 MAX čija je proizvodnja prošle godine morala biti zaustavljena zbog dvije nesreće u Indoneziji i Etiopiji.
Shoppster preuzima D express
AKVIZICIJE
Shoppster preuzima D express
BEOGRAD - Ecommerce platforma Shoppster iz sastava United Groupa planira da kupi kurirsku kompaniju D express u Srbiji.
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
RAST
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
NEW YORK - Američka kompanija Johnson&Johnson izvijestila je u utorak da su joj dobit i prihodi porasli u prvom tromjesečju, odražavajući skok prodaje lijekova i medicinske opreme i isporuke cjepiva protiv covida 19.
Amazon otvara frizerski salon u Londonu
NOVI ISKORAK
Amazon otvara frizerski salon u Londonu
LONDON - Američki div e-trgovine Amazon objavio je danas da planira otvoriti svoj prvi frizerski salon u istočnom Londonu, nastavljajući tako istraživati nove smjerove poslovnog razvoja i promovirati neke predmete koje prodaje na svojoj platformi.
Agromarket uspešan u kupovini akcija Galenika-Fitofarmacije
USPEH
Agromarket uspešan u kupovini akcija Galenika-Fitofarmacije
BEOGRAD – Kragujevački Agromarket uspeo je da preuzme 2,95 posto akcija i da dosegne 92,78 procenata vlasništva nad akcijama zemunske Galenika-Fitofarmacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE