GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gregor Belič i Gorazd Jamnik u Upravi Luke Koper

Gregor Belič i Gorazd Jamnik u Upravi Luke Koper
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2023 / 08:10
Autor: SEEbiz
KOPER - Nadzorni odbor Luke Koper imenovao je danas Gregora Beliča i Gorazda Jamnika za nove članove uprave tvrtke, koji će petogodišnji mandat započeti 1. siječnja 2024. U upravi ostaju Nevenka Kržan kao predsjednica, a Vojko Rotar kao radnički direktor, Luka Koper oglasila se putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Prema pisanju lista Delo, Belič je dugogodišnji upravitelj terminala za automobile i ro-ro u Luci Koper, a Jamnik je regionalni menadžer Zavarovalnice Triglav za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju.

Kržan je privremeno preuzeo vođenje tvrtke u srpnju, kada je Boštjan Napast podnio sporazumnu ostavku na to mjesto. I prije toga, lani u jesen, Nadzorni odbor je prijevremeno i sporazumno razriješio člana uprave Roberta Rožca. Tako tvrtkom, koja prema statutu može imati najviše četveročlanu upravu, posljednjih šest mjeseci upravlja dvočlana uprava.

Nadzorni odbor Luke Koper danas je dao suglasnost i na strateški plan poslovanja društva i grupe za razdoblje 2024.-2028. U narednom petogodišnjem razdoblju misija Luke Koper bit će pružanje pouzdanih, kvalitetnih lučkih usluga, u skladu sa smjernicama održivog razvoja. Cilj im je postati prvi izbor među lukama na južnoj europskoj prometnoj ruti, sažeto je plan tvrtke u priopćenju.

Planirani razvoj temelji se na četiri polazišta koja predviđaju povećanje infrastrukturnih kapaciteta i sposobnosti, ubrzano uvođenje koncepta pametne luke, osiguranje odgovarajuće kadrovske strukture te brigu o održivim aspektima i smanjenju negativnih utjecaja na okoliš i društvo. “Također nastavljamo održavati model višenamjenske luke, što je jedna od ključnih konkurentskih prednosti naše tvrtke”, napisali su.

Među ključnim strateškim ciljevima tvrtke su rast ukupnih poslovnih prihoda na 413 milijuna eura te rast ukupnog prometa za 3,5 posto na godišnjoj razini, s naglaskom na kontejnerski i automobilski segment.

“Posebnu pozornost posvetit ćemo razvoju infrastrukture i povećanju kapaciteta, au tu svrhu uložit ćemo 785 milijuna eura. Bit ćemo aktivni u dobivanju sredstava za investicijske projekte s naglaskom na izgradnju infrastrukture za opskrbu brodova električnom energijom izravno s obale", najavili su.

Nastavit će proces digitalne transformacije, čiji je cilj automatizacija i optimizacija ključnih procesa, te poduzeti daljnje korake prema klimatskoj tranziciji. “U svjetlu toga, nastojat ćemo održati standarde održivog razvoja u području okoliša (EMAS), smanjiti ugljični otisak tvrtke i povećati energetsku samodostatnost obnovljivim izvorima energije”, dodaju.

Tagovi: lUKA kOPER, Gregor Belič, Gorazd Jamnik
PROČITAJ I OVO
Atlantska plovidba lani s gubitkom od 2,9 milijuna eura
GUBITAK
Atlantska plovidba lani s gubitkom od 2,9 milijuna eura
DUBROVNIK - Grupa Atlantske plovidbe prošle je godine ostvarila gubitak pripisan imateljima kapitala od 2,93 milijuna eura.
Američki maloprodajni div zatvara 150 trgovina
ODLUKE
Američki maloprodajni div zatvara 150 trgovina
NEW YORK - Američki maloprodajni div Macy's je izvijestio o još jednom tromjesečju pada prodaje.
Munich Re: Dobit u 2023. nadmašila očekivanja unatoč potresu u Turskoj
IZNAD OČEKIVANJA
Munich Re: Dobit u 2023. nadmašila očekivanja unatoč potresu u Turskoj
MUNCHEN - Njemačka reosiguravajuća kompanija Munich Re zaključila je 2023. godinu s neto dobiti od 4,6 milijardi eura, dok je kompanija prvotno očekivala dobit od četiri milijarde eura.
Mondelēz povlači Milka Oreo Bar s hrvatskog tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike
POVLAČENJE
Mondelēz povlači Milka Oreo Bar s hrvatskog tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike
ZAGREB – Strogo poštujući sigurnost potrošača i kvalitetu svojih proizvoda, kompanija Mondelēz International, kao mjeru predostrožnosti, povlači svoj proizvod Milka Oreo Bar (37g) s hrvatskog tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike.
Adris grupa: Rast prihoda i dobiti; započeo novi razvojni ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
DOBRA GODINA
Adris grupa: Rast prihoda i dobiti; započeo novi razvojni ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
ZAGREB - Prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2023. godine, Adris grupa ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 983 milijuna eura, što je za 16 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE