GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grawe preuzima crnogorsko SWISS osiguranje

Grawe preuzima crnogorsko SWISS osiguranje
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Vijeće Agencije za nadzor osiguranja u Crnoj Gori dalo je odobrenje GRAZER Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft za direktno stjecanje, odnosno odobrenje GRAWE-Vermogensverwaltung za indirektno stjecanje kvalificiranog udjela u iznosu od preko 50% temeljnog kapitala u osiguravajućem društvu SWISS osiguranje AD Podgorica.

Trenutno je većinski vlasnik SWISS osiguranja hotelska kompanija Fjord iz Kotora (65%), koju vodi tvrtka ALPHA Invest u vlasništvu Veselina Barovića, također dioničara Swiss-a.

GRAWE osiguranje najveći je osiguravatelj života u Crnoj Gori (od četiri osiguravatelja) sa tržišnim udjelom u 2019. godini od 41,33 posto. S druge strane, SWISS osiguranje je malo neživotno osiguranje u zemlji sa pet igrača sa 8,54 posto tržišnog udjela.

GRAWE posluje na crnogorskom tržištu od septembra 2004. Na lokalnom tržištu GRAWE je 2017. godine kupio MERCUR osiguranje za 1,39 miliona eura i preuzeo preostalu imovinu ATLAS life, osiguravajuće kuće u stečaju prije dvije godine.

U Bosni i Hercegovini je, putem svoje dvije podružnice sa sjedištem u FBiH i RS stekao VGT osiguranje, ATOS osiguranje i nedavno kupio portfelj životnih osiguranja Dunav osiguranja.

Tagovi: Grawe, SWISS osiguranje, VGT osiguranje, ATOS osiguranje
PROČITAJ I OVO
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
CJEPIVO
Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo učinkovito protiv delta varijante koronavirusa
NEW YORK - Cjepiva protiv covida-19 koja su razvili Pfizer/BioNTech i AstraZeneca općenito su učinkovita protiv delta i kapa varijanti koronavirusa, koje su prvi put identificirane u Indiji, pokazalo je novo znanstveno istraživanje.
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
MREŽE
D-Marin proširio svoju mrežu marina na Tribunj
ZAGREB - D-Marin grupa proširila je svoju mrežu marina na Marinu Tribunj, četvrtu destinaciju u hrvatskom klasteru i 15. lokaciju u svom portfelju ekskluzivnih nautičkih destinacija na Sredozemlju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, priopćeno je u srijedu iz te grupe.
Marina Punat kreće u velike investicije
INVESTICIJE
Marina Punat kreće u velike investicije
PUNAT - Marina Punat Grupa u velikoj se mjeri, barem što se tiče investicija, priprema za osiguravanje infrastrukture prijeko potrebne za prihvat brodova koji ostavljaju manji otisak u prirodi, kao i za podizanje kvalitete usluge i ponude gostima marine i hotela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE