GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama

Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2022 / 15:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Uz inflaciju i rastuće cijene komunalnih usluga koji vrše pritisak na raspoloživi dohodak potrošača i poslovne marže, Glovo — pionirska aplikacija za više kategorija — pokreće Glovo Local, novi program za male i srednje tvrtke u maloprodajnoj i restoranskoj industriji kako bi im se omogućilo digitaliziranje proizvoda te usluga i potaknuo rast.

Glovo Local je sveobuhvatni centar aktivnosti gdje lokalne kompanije mogu birati rješenja temeljena na svojim potrebama i željama, a sve putem jedne stranice.

Usluge koje su im dostupne uključuju digitalna i operativna rješenja za vlastite kanale i trgovine; namjenske alate koji će im pomoći u upravljanju njihovim aktivnostima na prodajnom mjestu (od uvida u podatke do pružanja rješenja za lanac opskrbe) i razvoju poslovanja pomoću mogućnosti marketinga i oglašavanja koje će im pomoći da dosegnu nove kupce te povećaju svoju vidljivost. Sve je to ugrađeno u ekosustav mogućnosti učenja te razvoja, a popraćeno namjenskim vodičima i podrškom na tom digitalnom putovanju.

“U Hrvatskoj značajan dio naših partnera čine mala lokalna poduzeća u čiji potencijal snažno vjerujemo. Svjesni smo uloge koju imamo u pomaganju lokalnim poduzećima da se digitaliziraju, a s Glovo Local programom stavljamo ih u središte naše strategije, jačajući naše tehnološke i operativne napore kako bismo im pružili više i bolja rješenja za poticanje njihovog poslovanja. Koristeći alate koje Glovo Local nudi, možemo im pomoći da dosegnu više kupaca, ubrzavajući njihov put do rasta i održive profitabilnosti. Na taj način utiremo put poduzećima za rast i jačanje lokalnog gospodarstva”, rekao je Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Pokrećući ga na svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje, Glovo Local je prvi program u Europi, Africi i Aziji koji pruža konsolidirani portfelj usluga i rješenja za mala i srednja poduzeća, specifična za njihove potrebe.

Pokretanje Glovo Locala podudara se s istraživanjem koje je proveo Glovo između rujna i studenog 2022. godine. Istraživanje je obuhvatilo više od 3200 malih i srednjih prehrambenih i restoranskih poduzeća na devet tržišta u Europi i Africi (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Portugal, Italija, Poljska, Bugarska, Kenija, Rumunjska i Maroko), a rezultati su pokazali da više od jedne trećine malih i srednjih poduzeća (34%) smatra dopiranje do novih kupaca svojim glavnim izazovom, dok gotovo polovica (48%) malih i srednjih poduzeća u svim zemljama kaže da njihovim kupcima digitalno iskustvo postaje važnije od osobnog iskustva.

Među čimbenicima zbog kojih mala i srednja poduzeća traže dodatnu potporu i rješenja su promjene potrošačkih navika, visoka inflacija, niža potrošnja potrošača i sveobuhvatni makroekonomski rizici.

Tagovi: Glovo, Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama, Drago Cota
PROČITAJ I OVO
Nataša Buljan: Regija ima iznimne kreativce i tek će doživjeti puni procvat
INTERVJU
Nataša Buljan: Regija ima iznimne kreativce i tek će doživjeti puni procvat
"Zemlje regije su posljednjih godina poželjna destinacija za produkciju stranih projekata, a neki od izazova sa kojima smo bili suočeni prethodnih godina – nedostatak infrastrukture, ograničenost zakonskih okvira polako nestaju i sve smo otvoreniji za tu vrste suradnje."
Na drugom Europskom forumu u Rijeci pokrenuta Zaklada Lürssen
ZAKLADE
Na drugom Europskom forumu u Rijeci pokrenuta Zaklada Lürssen
RIJEKA – Drugi po redu Europski forum na temu “Otporna budućnost za maritimne inovacijske ekosustave” održan je danas u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence, a okupio je istaknute međunarodne i domaće partnere iz područja visokog obrazovanja, znanosti i poslovnog sektora.
Revolut ima značajnu novost za hrvatske korisnike
NOVITETI
Revolut ima značajnu novost za hrvatske korisnike
ZAGREB - Revolut, financijska aplikacija s više od 40 milijuna korisnika diljem svijeta, svojoj je investicijskoj ponudi u Hrvatskoj dodala obveznice. Investicijske usluge u EGP-u pruža Revolut Securities Europe UAB (Revolut).
Ovo je novi vizualni identitet Croatia Airlinesa
REBRANDING
Ovo je novi vizualni identitet Croatia Airlinesa
ZAGREB – U očekivanju isporuke prvog zrakoplova A220 tijekom srpnja ove godine, danas je predstavljen osvježen vizualni identitet Croatia Airlinesa i zrakoplova te obilježena 30-ta obljetnica putnog časopisa Croatia.
Studenac gradi distribucijski centar u Velikoj Gorici, otvara oko 500 novih radnih mjesta
INVESTICIJE
Studenac gradi distribucijski centar u Velikoj Gorici, otvara oko 500 novih radnih mjesta
ZAGREB – Studenac, najbrže rastući trgovački lanac u Hrvatskoj po prihodima u proteklih pet godina, iduće će godine upravljati novim distribucijskim centrom u Velikoj Gorici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE