GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama

Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2022 / 15:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Uz inflaciju i rastuće cijene komunalnih usluga koji vrše pritisak na raspoloživi dohodak potrošača i poslovne marže, Glovo — pionirska aplikacija za više kategorija — pokreće Glovo Local, novi program za male i srednje tvrtke u maloprodajnoj i restoranskoj industriji kako bi im se omogućilo digitaliziranje proizvoda te usluga i potaknuo rast.

Glovo Local je sveobuhvatni centar aktivnosti gdje lokalne kompanije mogu birati rješenja temeljena na svojim potrebama i željama, a sve putem jedne stranice.

Usluge koje su im dostupne uključuju digitalna i operativna rješenja za vlastite kanale i trgovine; namjenske alate koji će im pomoći u upravljanju njihovim aktivnostima na prodajnom mjestu (od uvida u podatke do pružanja rješenja za lanac opskrbe) i razvoju poslovanja pomoću mogućnosti marketinga i oglašavanja koje će im pomoći da dosegnu nove kupce te povećaju svoju vidljivost. Sve je to ugrađeno u ekosustav mogućnosti učenja te razvoja, a popraćeno namjenskim vodičima i podrškom na tom digitalnom putovanju.

“U Hrvatskoj značajan dio naših partnera čine mala lokalna poduzeća u čiji potencijal snažno vjerujemo. Svjesni smo uloge koju imamo u pomaganju lokalnim poduzećima da se digitaliziraju, a s Glovo Local programom stavljamo ih u središte naše strategije, jačajući naše tehnološke i operativne napore kako bismo im pružili više i bolja rješenja za poticanje njihovog poslovanja. Koristeći alate koje Glovo Local nudi, možemo im pomoći da dosegnu više kupaca, ubrzavajući njihov put do rasta i održive profitabilnosti. Na taj način utiremo put poduzećima za rast i jačanje lokalnog gospodarstva”, rekao je Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Pokrećući ga na svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje, Glovo Local je prvi program u Europi, Africi i Aziji koji pruža konsolidirani portfelj usluga i rješenja za mala i srednja poduzeća, specifična za njihove potrebe.

Pokretanje Glovo Locala podudara se s istraživanjem koje je proveo Glovo između rujna i studenog 2022. godine. Istraživanje je obuhvatilo više od 3200 malih i srednjih prehrambenih i restoranskih poduzeća na devet tržišta u Europi i Africi (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Portugal, Italija, Poljska, Bugarska, Kenija, Rumunjska i Maroko), a rezultati su pokazali da više od jedne trećine malih i srednjih poduzeća (34%) smatra dopiranje do novih kupaca svojim glavnim izazovom, dok gotovo polovica (48%) malih i srednjih poduzeća u svim zemljama kaže da njihovim kupcima digitalno iskustvo postaje važnije od osobnog iskustva.

Među čimbenicima zbog kojih mala i srednja poduzeća traže dodatnu potporu i rješenja su promjene potrošačkih navika, visoka inflacija, niža potrošnja potrošača i sveobuhvatni makroekonomski rizici.

Tagovi: Glovo, Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama, Drago Cota
PROČITAJ I OVO
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
UZLET
Tržišna kapitalizacija Rheinmetalla premašila 10 milijardi eura
BERLIN - Njemački proizvođač oružja i inženjerska tvrtka Rheinmetall trebala je u ponedjeljak biti uključena u DAX indeks 40 vodećih dionica na Frankfurtskoj burzi, istiskujući Fresenius Medical Care (FMC) stručnjaka za dijalizu.
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu
RUDE
Eastern Mining krajem godine počinje s preradom rude u Varešu

VAREŠ - Istraživanje cinka, olova i srebra na području Općine Vareš ide planiranom dinamikom, a izgradnja infrastrukture, uključujući i tvornicu za preradu rude privodi se kraju dok se početak proizvodnje očekuje u trećem kvartalu 2023. godine.

Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
BANKOMATI
Payten od kompanije NoteMachine Adria preuzeo više od 150 bankomata na Jadranu
ZAGREB - Kompanija Payten, lider na području ATM i POS usluga u Hrvatskoj te član ASEE grupe, jedne od najvećih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, preuzeo je mrežu od preko 150 bankomata diljem hrvatske obale od tvrtke NoteMachine Adria.
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
NEZADOVOLJSTVO
Sindikati Petrokemije najavljuju prosvjed i apeliraju na pokretanje proizvodnje
KUTINA - Reprezentativni sindikati Petrokemije ustvrdili su u ponedjeljak da što prije treba pokrenuti proizvodnju u Petrokemiji jer postrojenja nisu radila godinu dana te dovršiti proces promjene vlasništva nad dijelom dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE