GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

GlaxoSmithKline gasi predstavništvo u Hrvatskoj

GlaxoSmithKline gasi predstavništvo u Hrvatskoj
GAŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 17:31
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Dok paralelno s pandemijom u Hrvatskoj traje i kriza vezana uz dugove zdravstva prema veledrogerijama koji su premašili šest milijardi kuna, neki od stranih farmaceutskih divova razmišljaju o promjeni modela poslovanja u Hrvatskoj, a barem jedan od njih upravo zatvara komercijalno predstavništvo.

U pitanju je GlaxoSmithKline, koji će poslovanje na našem tržištu nastaviti putem odabranih partnera koji će podržati, kako kažu, njihove promotivne, medicinske, distribucijske i regulatorne aktivnosti. Ne otkrivaju koji je partner tj. veledrogerija u pitanju.

Prema javno dostupnim podacima na servisu Poslovna Hrvatska, GSK je posljednjih godina smanjivao broj zaposlenih te ih je u 2019. bilo 39 u tvrtki registriranoj za posredovanje u specijaliziranoj trgovini, piše Jutarnji list.

"Pristup pacijenata i potrošača našim lijekovima, cjepivima i zdravstvenim proizvodima i dalje ostaje prioritet te će putem naših novih partnera oni ostati dostupni potrošačima. Promjene ne bi trebale rezultirati prekidima liječenja pacijenata, a zdravstveni radnici moći će i dalje propisivati GSK-ove lijekove i cjepiva", odgovaraju na naš upit.

Iako se u istom kontekstu neslužbeno spominjao i Sanofi, Zvonimir Dürrigl, predsjednik Uprave Sanofija Hrvatska, kaže da odluka kojom bi se eventualno promijenio način poslovanja u Hrvatskoj nije donesena te Sanofi Aventis Croatia nastavlja s uobičajenim aktivnostima. Napominje ipak da kompanija na globalnoj razini poduzima strateške inicijative vezane uz transformaciju i unapređenje poslovanja te učinkovitijeg razvoja inovativnih lijekova i cjepiva.

"Jedna od smjernica tog plana je i nova strategija raspodjele sredstava i optimizacija naših organizacija koje posluju diljem svijeta kako bi se više sredstava moglo investirati u istraživanje i razvoj novih lijekova i cjepiva. Novi poslovni modeli razmatraju se za neke europske zemlje, no uvijek imajući u vidu prioritet nesmetane opskrbe tržišta našim lijekovima i cjepivima. Drugim riječima, želimo istaknuti da dostupnost naših lijekova i cjepiva pacijentima u Republici Hrvatskoj nije upitna. Zasad ne očekujemo bilo kakve značajnije promjene u našim trenutnim radnim procesima i organizaciji”, poručuje Dürrigl.

Sanofi se u Hrvatskoj posljednjih godina kadrovski povećavao, a trenutno ima 74 zaposlenika.

Iz AstraZenece odgovaraju kako su u Hrvatskoj kao marketinška kompanija prisutni 20 godina te unatrag nekoliko godina zapošljavaju 40-ak visokoobrazovanih radnika, uglavnom biomedicinskih struka. Napominju da su se uvjeti rada u posljednjih godinu dana značajno promijenili, ali su održali obaveze prema dobavljačima i osigurali neprekinutu isporuku lijekova.

Objašnjavaju, međutim, kako u njihovoj industriji kriza ima veliki utjecaj na pristup novim inovativnim terapijama, što pak utječe na to da moraju prilagođavati planove.

Tagovi: GlaxoSmithKline, Sanofi, AstraZeneca
PROČITAJ I OVO
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
VOZAČI
U Europi trenutno nedostaje čak 400.000 vozača kamiona
ZAGREB – Uz rastuću nestašicu plina, sirovina, plastike, građevnog drva, čipova i ostale robe, Europu i svijet pogodila je nova nevolja koja dodatno otežava trgovinu i proizvodnju te gura cijene uvis.
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
Emmezeta dobila novog vlasnika
AKVIZICIJE
Emmezeta dobila novog vlasnika
ZAGREB - Poljski Merkury Market dovršava preuzimanje šesnaest trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa u transakciji vrijednoj oko 120 milijuna eura, otkrio je tjednik Lider. Tu informaciju je potvrdio Slobodan Školnik, predsjednik Uprave tvrtke Emmezeta Balkans.
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE