GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galenika: Rast prodaje u Srbiji i regionu u 2021.

Galenika: Rast prodaje u Srbiji i regionu u 2021.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2022 / 11:18
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, tokom 2021. godine je zabeležila značajno proširenje portolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima i dalju modernizaciju poslovanja.

Na tržištu Srbije, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 odsto u odnosu na 2020. godinu, ali je i rasla 25 odsto brže od tržišta, čime je potvrdila stabilnu drugu poziciju po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije. Na tržištima regiona gde Galenika posluje (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) ostvareno je povećanje prodaje za čak 33 odsto. U Srbiji i regionu, 31 proizvod je registrovan, dok je 29 već pušteno u promet. U 2021. godini, Galenika je ostvarila rast proizvodnje od 9 odsto u odnosu na 2020. godinu.

Pored regiona, Galenika uspešno posluje na 13 međunarodnih tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike, gde je povećala izvoz za 14 odsto, dok je na tržištu EU uspešno registrovano 19 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lekova. Uspešno su završeni transferi tehnologije za 2 proizvoda, a preostala 3 se očekuje da budu završeni do kraja aprila ove godine.

„Galenika zauzima stabilnu tržišnu poziciju čemu doprinose beskompromisna posvećenost kvalitetu i širenju portfolija proizvoda u skladu sa savremenim potrebama potrošača. Naši ključni pokretači za sticanje poslovne vrednosti uključuju ulaganja, digitalizaciju i modernizaciju, kao i obezbeđivanje podrške zajednici u kojoj poslujemo. Prošlu godinu je obeležila i internacionalizacija poslovanja sa značajnim rastom u regionu i na međunarodnim tržištima. Internacionalno poslovanje je oblast koju ćemo nastaviti da razvijamo i tokom 2022. godine“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Proces digitalizacije kompanije se nastavlja. Na putu da postane ,,inteligentna kompanija’’, Galenika je u 2021. implementirala SAP Analytics Cloud – najnapredniju platformu koja kombinuje poslovnu inteligenciju (business inteligence), naprednu i prediktivnu analitiku i mogućnosti planiranja u integrisanom poslovnom okruženju.

Započet je i novi investicioni ciklus sa fokusom na zaštitu životne sredine i povećanje energetske efikasnosti. Pored fokusa na kontinuitet proizvodnje i snabdevanja, kao i bezbednost zaposlenih, Galenika je tokom 2021. godine svoju posvećenost društveno-odgovornom poslovanju dokazala i realizacijom donacija u medicinskoj opremi za 14 zdravstvenih ustanova i donacija u lekovima za 96 zdravstvenih ustanova.

Tagovi: Galenika, NC grupa, Institut za istraživanje i razvoj
PROČITAJ I OVO
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
STATISTIKA
U Hrvatskoj aktivno 176.882 poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
RESTORANI
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
ZAGREB - McDonald's je najavio da će ponovno otvoriti restorane u Ukrajini koji su prestali s radom u ožujku, nakon početka ruske invazije, javlja BBC u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE