GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galenika: Rast prodaje u Srbiji i regionu u 2021.

Galenika: Rast prodaje u Srbiji i regionu u 2021.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2022 / 11:18
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Kompanija Galenika, koja je deo brazilske NC Grupe, tokom 2021. godine je zabeležila značajno proširenje portolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima i dalju modernizaciju poslovanja.

Na tržištu Srbije, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 odsto u odnosu na 2020. godinu, ali je i rasla 25 odsto brže od tržišta, čime je potvrdila stabilnu drugu poziciju po udelu na farmaceutskom tržištu Srbije. Na tržištima regiona gde Galenika posluje (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) ostvareno je povećanje prodaje za čak 33 odsto. U Srbiji i regionu, 31 proizvod je registrovan, dok je 29 već pušteno u promet. U 2021. godini, Galenika je ostvarila rast proizvodnje od 9 odsto u odnosu na 2020. godinu.

Pored regiona, Galenika uspešno posluje na 13 međunarodnih tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike, gde je povećala izvoz za 14 odsto, dok je na tržištu EU uspešno registrovano 19 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila - EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lekova. Uspešno su završeni transferi tehnologije za 2 proizvoda, a preostala 3 se očekuje da budu završeni do kraja aprila ove godine.

„Galenika zauzima stabilnu tržišnu poziciju čemu doprinose beskompromisna posvećenost kvalitetu i širenju portfolija proizvoda u skladu sa savremenim potrebama potrošača. Naši ključni pokretači za sticanje poslovne vrednosti uključuju ulaganja, digitalizaciju i modernizaciju, kao i obezbeđivanje podrške zajednici u kojoj poslujemo. Prošlu godinu je obeležila i internacionalizacija poslovanja sa značajnim rastom u regionu i na međunarodnim tržištima. Internacionalno poslovanje je oblast koju ćemo nastaviti da razvijamo i tokom 2022. godine“, izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

Proces digitalizacije kompanije se nastavlja. Na putu da postane ,,inteligentna kompanija’’, Galenika je u 2021. implementirala SAP Analytics Cloud – najnapredniju platformu koja kombinuje poslovnu inteligenciju (business inteligence), naprednu i prediktivnu analitiku i mogućnosti planiranja u integrisanom poslovnom okruženju.

Započet je i novi investicioni ciklus sa fokusom na zaštitu životne sredine i povećanje energetske efikasnosti. Pored fokusa na kontinuitet proizvodnje i snabdevanja, kao i bezbednost zaposlenih, Galenika je tokom 2021. godine svoju posvećenost društveno-odgovornom poslovanju dokazala i realizacijom donacija u medicinskoj opremi za 14 zdravstvenih ustanova i donacija u lekovima za 96 zdravstvenih ustanova.

Tagovi: Galenika, NC grupa, Institut za istraživanje i razvoj
PROČITAJ I OVO
Pfizer tuži Mađarsku
TUŽBA
Pfizer tuži Mađarsku
BUDIMPEŠTA - Sudski dokument, do kojeg su došli novinari Politica, pokazuje da je Pfizer, zajedno sa svojim partnerom BioNTechom, pokrenuo pravni postupak protiv mađarske vlade još u siječnju ove godine vezano uz isporuku cjepiva protiv covida-19. Glasnogovornik Pfizera potvrdio je slučaj koji se odvija na belgijskom sudu.
Zračna luka Mostar ponovo traži prijevoznika za liniju za Zagreb
AVIO PRIJEVOZNIK
Zračna luka Mostar ponovo traži prijevoznika za liniju za Zagreb
MOSTAR - Mostarski aerodrom u potrazi je za kompanijom koja će obavljati usluge redovnog zračnog prijevoza na liniji Mostar-Zagreb-Mostar.
Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra
PLANOVI
Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona evra


BEOGRAD - Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, izjavio je danas generalni direktor te farmaceutske kompanije Ronald Seeliger.
Cammeo taxi prvi uveo plaćanje kriptovalutama
USLUGE
Cammeo taxi prvi uveo plaćanje kriptovalutama
ZAGREB - Prateći globalne trendove, među kojima je svakako i rast zanimanja i ulaganja u kriptovalute, tvrtka Cammeo taxi postala je predvodnik u hrvatskoj taxi industriji te prva uvela plaćanje kriptovalutama putem platforme PayCek.
Valamar grupa najavila 82 milijuna eura ulaganja u 2024.
INVESTICIJE
Valamar grupa najavila 82 milijuna eura ulaganja u 2024.
POREČ – Odobrena su ukupna ulaganja u 2024. godini u Valamar grupi u vrijednosti od 82 milijuna eura, od čega 43 milijuna eura u Valamar Rivieri te 39 milijuna eura u Imperial Rivieri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE