GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Franck postao članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Franck postao članom Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
ČLANSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2022 / 10:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Franck se pridružuje Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), prvom udruženju stručnjaka u Republici Hrvatskoj koji se isključivo bavi temama klimatskih promjena i politika. Cilj ovog pridruživanja je ulaganje u održivost i cirkularnu ekonomiju koji od svih dionika zahtjeva povezivanje i jačanje suradnje, otvoreni dijalog i stalnu edukaciju.

Tranzicija Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti podrazumijeva aktivno uključivanje i doprinos svih ključnih dionika, od vlada i njihovih institucija, preko poslovnog i financijskog sektora, do znanosti, industrije i samih građana, u realizaciji ambicioznog cilja prema kojem bi do 2050. godine transformirali cjelokupno europsko gospodarstvo i društvo u skladu s načelima održivosti, zelenog rasta i cirkularne ekonomije te postigli potpunu klimatsku neutralnost.

„U godini u kojoj obilježavamo naših 130 godina poslovanja, pridruživanjem Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA) potvrđujemo našu stratešku usmjerenost prema održivom poslovanju i zelenom rastu integrirajući načela kružnog gospodarstva u svim segmentima. Zajednički nam je cilj učinkovitije korištenje resursa i smanjenje pritiska na okoliš kojim ujedno jačamo našu konkurentnost i inovacije. Uz ovu i ostale aktivnosti koje nas očekuju u neposrednoj budućnosti istaknuo bih i drugo po redu Franck izvješće o održivom poslovanju koje objavljujemo u ovoj godini, a koje obuhvaća sve naše dosadašnje aktivnosti i buduće planove, čime definiramo dugoročnu viziju naše kompanije“ izjavio je Ivan Artuković, direktor Francka.

IICA inače obuhvaća sve sudionike ovoga procesa predvodeći integraciju klimatskih ciljeva u sve politike, potičući stalnu komunikaciju između zakonodavnih tijela, stručnjaka, poslovnog sektora i građana.

„Iznimno nas veseli da je i vodstvo Franck d.o.o. prepoznalo da kroz IICA-u imaju direktan doticaj s novim načinom poslovanja koje u sebi sadrži i ESG- kriterije (okolišne, socijalne i upravljačke), a koji predstavljaju alat za prelazak gospodarstva na održivo gospodarstvo. Upravo takve kompanije sa svojim „vizionarskim vodstvom“ koje prepoznaju ovaj trenutak, suoče se s izazovima te krenu s provođenjem potrebnih procesa za ostvarivanje ESG ciljeva, poslovat će uz veći povrat ulaganja, te bolji pristup jeftinijim izvorima financiranja od onih kompanija koje nastavljaju s politikom upravljanja svojim resursima na tradicionalan način. Nama je kao stručnjacima zadovoljstvo što možemo dodatno pomoći takvim kompanijama poput Francka da budu predvodnica i uzor mnogim drugim kompanijama na putu prelaska gospodarstva u održivo gospodarstvo, a sve radi ostvarenja zajedničkog cilja – da Europa bude prvi klimatsko neutralni kontinent do 2050. godine.“ dodala je Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti.
Svrha IICA-e je pomoći poslovnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju emisija CO2, implementaciji Niskougljične strategije, Strategije prilagodbe i Europskog Zelenog plana u njihove poslovne planove i procese te time njihovog održivog, zelenog gospodarskog razvoja i rasta kako u Republici Hrvatskoj tako i u EU, uz očuvanje okoliša i klime.

Tagovi: Franck, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti, Ivan Artuković
PROČITAJ I OVO
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE