GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Foot Locker ponovno srezao prognoze, ukida dividendu

Foot Locker ponovno srezao prognoze, ukida dividendu
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2023 / 08:09
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Američki trgovac sportskom opremom Foot Locker izvijestio je o još jednom tromjesečnom padu prihoda i smanjio svoje poslovne izglede po drugi put ove godine jer su potrošači postali oprezni prema sportskoj odjeći i obući.

Tvrtka je izvijestila o padu prihoda od 9,9 posto na 1,86 milijardi dolara u fiskalnom tromjesečju koje je završilo 29. srpnja, što je malo ispod konsenzusnih procjena od 1,88 milijardi dolara.

Usporedna prodaja pala je za 9,4 posto, što tvrtka pripisuje "stalnoj slabosti potrošača" i promjenama u ponudi dobavljača, piše Momentum.

Prilagođena zarada po dionici (EPS) bila je u skladu s očekivanjima na četiri centa, dok je profitna marža pala za 4,6 postotnih bodova zbog veće promotivne prodaje i krađe.

U posljednja dva tromjesečja tvrtka je bila prisiljena uvelike se oslanjati na prodaju kako bi povećala prodaju jer je njen primarni kupac, koji pripada niskom do srednjem prihodnom razredu, smanjio diskrecijsku robu poput odjeće i obuće.

Tvrtka se i dalje suočava s velikim zalihama, koje su na kraju kvartala iznosile 1,8 milijardi dolara i porasle su za 11 posto u odnosu na prethodnu godinu, što je još uvijek napredak u odnosu na rast od 25 posto na kraju prethodnog tromjesečja.

Uprava je po drugi put snizila poslovna očekivanja i sada očekuje pad prodaje u fiskalnoj godini od 8-9 posto u odnosu na raniju prognozu pada od 6,5-8,0 posto. Pad prodaje u postojećim trgovinama očekuje se na razini od 9-10 posto u odnosu na raniju prognozu pada od 7,5-9,0 posto.

Očekuje se da će prilagođeni EPS iznositi 1,30-1,50 USD, u odnosu na ranijih 2,00-2,25 USD.

"U srpnju smo primijetili trend pogoršanja i prilagođavamo naše izglede za 2023. kako bismo se bolje natjecali za kupce koji su osjetljivi na cijene, dok se i dalje oslanjamo na strateška ulaganja koja pokreću naš plan Lace Up", rekla je uprava.

Tijekom tromjesečja kompanija je isplatila dividendu od 0,40 dolara po dionici (ukupno 37 milijuna dolara) i nije otkupljivala vlastite dionice. U cilju jačanja bilance radi ostvarenja dugoročnih strateških ciljeva, Uprava društva donijela je odluku o pauziranju isplate dividende od listopada ove godine.

Dionice Foot Lockera su u današnjem trgovanju pale 29,1 posto na 16,5 dolara, dok su od početka godine pale 56 posto.

Tagovi: foot Locker,
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE