GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura

Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 12:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Najveća svjetska internetska kladionica Flutter preuzela je MaxBet, jednu od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji,.

Flutter je kupio početnih 51% udjela u srbijanskom sportskom kladioničaru MaxBet za 141 milijun eura (148,95 milijuna dolara). To je dio plana tvrtke za širenje na Balkanu.

Ova sinergija doprinijet će novim uspjesima i revolucionarni razvoj tvrtke, naveli su iz MaxBeta.

Flutter, najveća svjetska internetska kladionica, istaknula je da je srpsko kladioničarsko tržište vrijedno 700 milijuna eura atraktivno zbog relativno niske online penetracije od oko 35 posto i očekivanog godišnjeg online rasta do 2025. od približno 15 posto.

MaxBet, koji je u godini do lipnja ostvario pro forma potpuno regulirane prihode od 145 milijuna eura, od čega 44% online, također je prisutan u Bosni, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

"Vjerujemo da je MaxBet izvrsna prilika za ponavljanje uspjeha koji smo postigli na tržištima kao što su Gruzija, Indija i Italija", rekao je izvršni direktor Fluttera Peter Jackson u izjavi, navodeći slične akvizicije na tim tržištima.

Flutter, koji generira 78% svojih prihoda iz svojih glavnih odjela u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji i Irskoj, posluje u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Finalizacija ovog sporazuma, koji je MaxBet sklopio uz savjetodavnu podršku Oakvale Capital LLP i Schoenherr, označava početak uzbudljivog puta prema daljnjem razvoju i prosperitetu tvrtke za MaxBet. Ovaj važan korak dokaz je apsolutne predanosti MaxBeta pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva igračima, a sada će zajedno s tvrtkom Flutter igru podići na još višu razinu.

MaxBet je jedna od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Sa preko 4.400 igraonica na više od 400 lokacija na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije i sa više od 3.000 zaposlenih

Tagovi: Flutter, MaxBet, klađenje, kladionice
PROČITAJ I OVO
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
OPREZ
D&B: Poduzeća moraju ostati oprezna
LJUBLJANA - Više od polovice zemalja koje prati globalna mreža Dun & Bradstreet lani je zabilježilo porast bankrota. Prognoze za globalno gospodarstvo ove su godine obećavajuće, ali tvrtke moraju ostati oprezne, napominje Dun & Bradstreet u svom Global Bankruptcy Report 2024.
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
NESLUŽBENO
Lidl će u BiH istodobno otvoriti 15 objekata
SARAJEVO - Lidl u Bosni i Hercegovini uveliko radi na pripremi tržišta i otvaranja svojih poslovnica za građane. Trenutno u našoj zemlji imaju zaposlenih 112 radnika, a započeta je gradnja i ogromnog logističkog centra u koji će biti uloženo preko 100 miliona eura.
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
PROBLEMI
ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača, sada zovu i umirovljenike
ZAGREB - Zagrebačkom javnom prijevozniku ZET-u nedostaje od 100 do 150 vozača autobusa, pa su uz povećanje plaće i koeficijenata uveli i novu dodatnu mjeru - nastavak radnog odnosa i nakon navršenih 65 godina te zapošljavanje umirovljenika koji ispunjavaju sve preduvjete, na 20 sati tjedno.
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
IDEJE
Han: Bilo bi poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora
LJUBLJANA - Slovenski ministar gospodarstva, Matjaž Han, u intervjuu za dnevnik Delo rekao je da smatra da bi bilo poželjno da Slovenija uđe u vlasništvo Mercatora.
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
DIVIDENDA
Plava laguna predlaže 15 eura dividende
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Plave lagune predložili su glavnoj skupštini dioničara odluku o isplati dividende od 15 eura po redovnoj dionici i 15,03 eura po povlaštenoj dionici (bruto), izvijestili su u petak iz te turističke kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE