GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fiolić u stečaju, slijedi prodaja nekretnina

Fiolić u stečaju, slijedi prodaja nekretnina
STEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 19:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stečajna upraviteljica Mesnica Fiolić, tvrtke mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića, podnijela je izvješće u kojem se navodi da naložena prodaja desetak nekretnina te tvrtke ''na bubnju'' nije počela jer Fina još nije objavila datum početka prve elektroničke javne dražbe.

Na prodaji je desetak nekretnina među kojima su i stan i dijelovi zgrade na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, nekretnine u ulici Božidara Magovca, poslovna zgrada u Buzinu, tvornička hala, pogoni i upravna zgrada u Dubici te farma u Strošincima.

Osim toga, u izvješću stečajne upraviteljice Davorke Huljev navodi se da je u stečajnom postupku pokrenut 21 postupak vezan uz parnice i ovrhe, te da je na žiro računu propale tvrtke samo 135.000 kuna.

Sudska odluka uslijedila je nakon što je lani u studenom sud odredio prodaju nekretnina Mesnica Fiolić d.o.o - trosobnog stana na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a prije toga i prodaju tvorničke hale, upravne zgrade, pomoćnih objekata i dvorišta te tvrtke u Dubici. Stečajni postupak nad Mesnicama Fiolić bio je otvoren u siječnju 2017. nakon prijedloga Fine u kojem se navodilo da je do kolovoza 2015. ta tvrtka imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47,68 milijuna kuna u razdoblju duljem od 120 dana.

Tvrtka Mesnice Fiolić osnovana je 1992. s temeljnim kapitalom od 18,7 milijuna kuna. Problemi su započeli su nakon što je osnivač Stjepan Fiolić, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna. Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je osuđen na godinu dana zatvora koje može zamijeniti radom za opće dobro.

Zbog slučaja Planinska Sanader služi šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Tagovi: Mesnice Fiolić, Stjepan Fiolić, Davorka Huljev, Ivo Sanader, slučaj Planinska
PROČITAJ I OVO
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
PREPORUKE
NBS: Osiguravači da omoguće odlaganje plaćanja premije
BEOGRAD - Narodna banka Srbije preporučila je svim društvima za osiguranje da omoguće klijentima odloženo plaćanje dospelih premija osiguranja, ukoliko plaćaju u ratama.
Idea, Mercator i Roda obezbedili kvasac za nedelju ujutru
KVASAC
Idea, Mercator i Roda obezbedili kvasac za nedelju ujutru
BEOGRAD - Tri trgovinska lanca saopštila da su obezbedila dovoljne količine kvasca, brašna, jaja i drugih namirnica za najstarije koji mogu da kupuju samo nedeljom ujutru.
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
PRILAGODBA
Hrvatska pošta prilagođava poslovanje
ZAGREB – Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama (primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove) olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade.
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
OHRABRUJUĆE
Importanne Grupa neće otpuštati i nastavlja s investicijama u Dubrovniku
DUBROVNIK - Uprava Importanne Grupe donijela je odluku po kojoj će usprkos krizi izazvanom pandemijom Covid-19 očuvati radna mjesta svojih stalno zaposlenih djelatnika.
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
KLAĐENJE
Promet kladionica u Srbiji potonuo 90%
BEOGRAD - Uprkos vanrednom stanju kladionicama u Srbiji je dozvoljeno da nastave rad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE